Het moment is eindelijk daar! Tijd om het best beoordeelde restaurant van afgelopen jaar bekend te maken.

Restaurant 1910 in Eindhoven is het 
Beste WijnSpijs Restaurant Van Nederland! 

Bekijk hier de video van dit waanzinnig leuke restaurant in Eindhoven!   

NO. 1 | 1910 is Het Beste WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar!

In 2019 zette meer dan 700 restaurants uit het hogere segment, hun culinaire beste beentje voor tijdens meer dan 120 WijnSpijs Wandelingen. 

De 23.600 WijnSpijs Wandelaars, ook wel de jury, gaven hun ongezouten mening aan de hand van de enquête. Restaurant 1910 uit Eindhoven scoorde met hun wijn-spijs combinatie én voortreffelijke service, de allerhoogste punten van alle restaurants in Nederland. 

Een topprestatie! 

gerecht restaurant 1910
wijn restaurant 1910

Een bijzonder bedrijf

Je vindt 1910 aan het charmante, historische Wilhelminaplein in Eindhoven. Het is een stijlvol, prachtig gemoderniseerd restaurant. Op het terras is het heerlijk ruim zitten, of neem binnen plaats in een van de verschillende hoekjes in het restaurant.

In 1910 kunnen zo’n 75 gasten tegelijk plaatsnemen, maar door de intieme indeling, voelt het heel knus. Er zijn ook aparte ruimtes, met prachtig bewaard gebleven oude details, die perfect zijn voor een chique familiediner, of zakelijke bespreking. Een van die ruimtes heeft zelfs een privé terras. Allemaal heel stijlvol, met mooi linnen, grote ronde tafels en heerlijke stoelen. 

Eigenaren Moniek Keijzers en Bas Strijbosch geven op inspirerende en geheel eigen wijze leiding aan een jong en enthousiast team. Niet vaak komen we ondernemers tegen met zo’n duidelijk doel voor ogen. Die visie zien we terug in het hele team. Van afwasser tot chefkok, elke werknemer is onderdeel van dit bedrijf en trots om dat te zijn. 

De scores

score restaurant 1910
gerecht restaurant 1910

Benieuwd naar de top 10 van vorig jaar en de restaurants van de maand 2019? Klik dan hier! 

De winnende wijn-spijs combinatie

Niet alleen de service van 1910 werd goed gescoord, ook over de geserveerde wijn-spijs combinatie waren de WijnSpijs Wandelaars zeer te spreken.

Het keukenteam, onder leiding van Rob van Eldijk en Pieter van Kroonenburg, maakt een prachtig kleurrijk gerecht met gerookte hoen.

De combinatie van dit gevogelte, met cabrales picos (blauwe kaas) en freekeh zorgt voor een gerecht met stevige smaken en spannende ingrediënten. 

Het sommeliersteam, bestaand uit Oscar Lemmens en Jeroen Binder, combineert er een stevige blend van viognier en chardonnay bij. ‘Een echte smaakbom’, aldus Jeroen. 

chef restaurant 1910

Was echt top! Mooie uitleg over de bubbel, waarmee we gestart zijn. Met de door de bubbels geactiveerde smaakpapillen, was de witte wijn een perfecte match met ons gerechtje. Een veelvoud aan smaakervaringen op een bordje. En met elke hap werd de match beter.
- WijnSpijs Wandelaar

Ontdek 1910 op Instagram

Volg 1910 voor lekkere plaatjes, mooie initiatieven, heerlijke wijntips en de nodige inspiratie voor foodies. 

De feed geeft een inkijkje achter de schermen van het restaurant. Wie werken er en hoe komen wijn-spijs combinaties tot stand?

Volg jij het Beste WijnSpijs Restaurant Van Nederland al?

Deze wijn ontving alle lof

NO 22 wijn

Jeroen en Oscar selecteerde een blend van twee druivensoorten, viognier en chardonnay. Deze stevige witte wijn hield het goed vol, naast die pittige blauwe kaas! 

De No. 22 – zoals de wijn heet – komt uit de Franse Pays d’Oc en heeft flink wat houtrijping. Juist de balans met de frisse zuren en zachte aroma’s van exotisch fruit maken dit een heerlijke wijn. 

Ontdek 1910 op WijnSpijs.nl >>> Boek hier je Walking Dinner of de volgende WijnSpijs Wandeling in Eindhoven op 9 februari!

Restaurant 1910
Telefoon:
 040 296 1863
E-mail: info@1910restaurant.nl