En dan is het al opeens maart. Wat gaat de tijd toch snel als het gezellig is. 

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe winnaar van Restaurant van de Maand, dit keer een niet zo oude bekende.. 

Met in het glas een wijn uit het Spaanse Extremadura in een spannende combinatie van runderhaas met een Aziatisch tintje. 246 WijnSpijs wandelaars hebben zij weer kunnen overtuigen van hun klasse. Ik heb het natuurlijk over 1910 uit Eindhoven! 

WijnSpijs op onderzoek!

Dry January is eindelijk voorbij! Hoera! Wat hebben wij genoten van de heerlijke wijnen en alle gerechtjes tijdens de wandelingen in februari! 

Om erachter te komen waarom iedereen 1910 zo wordt gewaardeerd, gaan we het deze keer net wat anders doen dan wat je van ons gewend bent.

Wij gaan op onderzoek uit wat de combinatie tussen wijn, gerecht en gezelligheid van 1910 in Eindhoven zo goed maakt. We zoeken uit welke smaken passen, waar ze vandaan komen en waarom 1+ 1 = 3. 

De scoresOosterse twist

1910 serveerde tijdens de WijnSpijs Wandeling de perfecte combinatie van hoge kwaliteit ingrediënten en spannende Aziatische smaken.

Om te beginnen met de ‘Don Pedro’ runderhaas. Een geweldig stukje vlees, afkomstig van de lende van graan gevoerde Uruguayaanse runderen. 

Bij het vlees kwam een zeer smaakvolle garnituur van kokos, bleekselderij en rendang. Zonder wijn al een fantastisch gerecht. 

Wil je ook rendang maken? We helpen je graag een handje! Klik hier voor een recept voor de lekkerste rendang.

Gerecht 1910 Eindhoven

Wie de wijn lust, drinkt hem op

Deze wijn uit Extremadura paste perfect bij het gerechtje. Deze Spaanse blend van tempranillo, cabernet sauvignon, syrah en malbec is frisser dan je wellicht zou vermoeden. In de neus tonen van tomatenblad, kamillebloesem en vijgen, met in de mond duidelijke granaatappel tonen.

De wijn werd dan ook gemaakt op RVS en slechts kort gerijpt op subtiel Frans eiken. Hierdoor wordt de wijn mooi rond, maar blijft hij heerlijk fris en fruitig.

De combinatie met het gerechtje pakte dus heel mooi uit. De tempranillo combineert met voor de frisse toets van de Aziatische kruiden, bleekselderij en kokos. De cabernet, met zijn tannines en volle tonen, is natuurlijk de uitgelezen partner van een mooi stukje runderhaas. Syrah en malbec maken het plaatje compleet met hun kruidige aroma’s die naadloos aansluiten bij de kruidnagel, komijn en laurier/salamuit de rendang. 

Alles klopte hier tot in de puntjes! De wijn, de beleving, en ik heb zelden zo'n lekker stuk vlees geproefd!

ANNEKE - WANDELAAR

Haal nu vast je kaartje in huis voor de volgende WijnSpijs Wandeling in Eindhoven!

Rode Wijn

De wijn

 • Naam | 
  Habla De La Tierra
 • Wijnhuis | 
  Bodegas Habla
 • Streek | 
  Extremadura Spanje
 • Druiven |  
  Tempranillo, cabernet sauvignon, syrah en malbec

Mini masterclass

Niet alleen de wijn en het gerechtje waren van hoge kwaliteit, ook aan de beleving werd extra aandacht geschonken. Het ontvangst van de sommelier van 1910, Jeroen, gaf een nieuwe dimensie aan de wijn-ervaring. 

Het was namelijk mogelijk om de verschillende Spaanse druiven die verwerkt zijn in de wijn apart van elkaar te ruiken en te proeven. Hierdoor kon je alle geuren van de wijn over je heen laten komen, voordat je je mocht vergrijpen aan de geweldige smaken. 

Deze ‘mini-masterclass’ was doorslaggevend voor de winst van 1910. Het teken dat aan alles was gedacht! 

Restaurant van het jaar!

Wie zijn dat nou eigenlijk, die mannen van 1910? Bekijk ze hier waar ze vertellen over hun gerechtje van vorig jaar. Daarmee werden ze niet alleen beste van de maand, maar zelfs beste van het hele jaar! 

Ontdek Restaurant 1910 tijdens jouw persoonlijke Walking Dinner! Probeer het hier!

Contact

Restaurant 1910
Adres: Willemstraat 43A, Eindhoven
Telefoon: 040 – 269 1863
Email: Info@1910restaurant.nl