Bannoffee pie is een heerlijke mierzoete taart gemaakt van bananen, gecondenseerde melk en bodem van koekjes.

Naast deze fantastische combinatie van smaken is er nog een ontzettend groot voordeel; banoffee taart zet je echt zo in elkaar. En je hoeft hem niet te bakken! Omdat het zo'n makkelijk recept is kun je dit ook goed maken met kindjes.

Banoffee pie

5 from 2 votes
Cuisine: Engels
Taart

10

Personen
Bereidingstijd

45

minutes
Totale tijd

3

hours 

Wil je de banoffee echt supersnel maken? Vergeet dan niet de dulce de leche van te voren te koken. Niet onbelangrijk, de taart moet ook écht even opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

  • 260 gr 260 Bastogne koeken

  • 100 gr 100 gesmolten boter

  • 1 a 2 blikjes 1 a 2 dulce de leche

  • 3 rijpe 3 bananen

  • 150 ml 150 slagroom

  • 50 gr 50 suiker

  • Ook handig
  • keukenmachine

  • springvorm

  • bakpapier

Banoffee recept

  • Voeg de koekjes en de gesmolten boter bij elkaar in de keukenmachine en mix tot de kruimels enigszins samenhangen.
  • Druk het biscuitmengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van ongeveer 22 cm doorsnee. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Open de blikjes gecondenseerde melk. Als de 'dulce de leche' erg dik en 'onhandelbaar' is kun je die even opnieuw verwarmen. Doe dan de inhoud in een steelpan en verwarm voorzichtig tot de karamel iets vloeibaarder wordt.
  • Giet de karamel voorzichtig over de koekjesbodem. Verdeel de karamel evenredig door de taartvorm voorzichtig rond te bewegen. Zet de taart dan even 20 minuten terug in de koelkast. banoffee karamel
  • Snijd de bananen ondertussen in plakjes. Klop de slagroom en suiker stijf. Verdeel eerst de banaan en dan de slagroom over de taart. Verdeel de slagroom direct met een spatel over de taart als je van rustiek houdt. Je kunt de slagroom natuurlijk ook opspuiten met spuitzak voor een strakker resultaat. banaan op banoffee
  • Zet de taart minimaal 2 uur weg zodat de taart kan opstijven.
  • Garneer de taart met wat geraspte chocolade.

Video van het recept

Tips

  • Maak de taart met een bodem van andere koekjes, zoals Oreo-koekjes.
  • Gebruik overrijpe bananen voor extra veel smaak. Als je bananen nog niet helemaal rijp zijn, kun je ze snel rijp maken door ze in een papieren zak te doen en een dag te laten rijpen.
  • Voeg wat vanille-extract toe aan de gecondenseerde melk voor extra smaak. Je kunt ook andere smaakmakers toevoegen, zoals koffie, rum of amaretto, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten