Aardappel-prei soep, Vichyssoise of potage Parmentier. Drie verschillende benamingen voor dezelfde rijke, romige en heerlijke soep. Van oudsher wordt hij koud geserveerd maar net zo vaak warm.
Aardappel-prei soep is ideaal om als hoofdmaaltijd te serveren met een krakend vers stuk brood erbij. Als voorgerecht zou kunnen maar geef dan een klein kommetje want na een paar happen zit je aardig vol!
Wil je eens een andere aardappelsoep proberen? Deze met chorizo is ook heerlijk!
Vichyssoise (de koude versie van aardappel preisoep) is natuurlijk een Franse soep. Maar de reden dat het vaak een Amerikaanse uitvinding wordt genoemd is omdat het een zogenaamde 'vergeten soep' is. In de jaren '50 werd de soep echter op de kaart gezet in het chique Ritz Carlton in New York. Door de Franse chefkok aldaar, dat dan weer wel.
De croutons kun je trouwens in de oven bereiden voor een meer gelijkmatige bruining, maar bakken in een koekenpan of frituren is ook een optie.
Wil je nog meer soeprecepten maken?
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak