Heb je deze al geproefd of gemaakt? Aardappelpuree is natuurlijk al fantastisch - mits goed gemaakt, want dat is nog best een kunst - maar met knolselderij erbij wordt het nog interessanter.
Met dit recept voor aardappelpuree met knolselderij maak je supersnel een gezonde, betaalbare en culinaire maaltijd. Je kunt knolselderijpuree an sich maken, maar eerlijk gezegd doet ie het net zo goed als aanvulling naast de aardappel.
Knolselderij - de smaak van vroeger
Knolselderij is de knol van de selderij. Selderij groeit bovengronds en daaronder zit dus dit knolletje. Nou ja, het kan best een flinke zware knol worden. Hoe smaakt knolselderij? Je zou de geur en smaak kunnen omschrijven als de 'geur van vroeger', denk maar eens aan hoe groentesoep vroeger het hele huis vulde met een heerlijk hartig aroma. In erwtensoep bijvoorbeeld wordt ook standaard knolselderij gebruikt. Als je iets eet (erwtensoep bijvoorbeeld dus) en er zitten van die blokjes in waarvan je denkt: hè, is dit nou aardappel of toch iets anders? Dat is dus knolselderij.
De mogelijkheden wat je ermee kunt doen zijn enorm trouwens. Puree, gekookt, gebakken, gegrild, in z'n geheeld uit de oven, in sauzen, kroketten, als frites, noem maar op. Wil je iets met knolselderij maken, kijk dan eens tussen deze leuke knolselderij recepten.
🍴Gang
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten