De lekkerste aardappelsalade met korianderpesto en verse kruiden | Salade in 6 stappen

Soms is niets zo fijn als een echte aardappelsalade. Zeker als er nieuwe aardappels zijn is dit een gerecht dat cravings stilt, waarvan je niet eens wist dat je ze had. Aardappelsalade maak je ouderwets met bleekselderij, augurk, peterselie en ei. Zeker een aanrader voor wanneer je gek bent op die ouderwetse slaatjes die je oma maakte.

Wil je liever wat spannenders, dan is deze aardappelsalade de bom. Hij komt uit het nieuwe kookboek van Ditte Ingman dat vol staat met allerlei salades, die je in een wip maakt. Een aanrader voor wie dol is op groenten of voor wie het juist moeilijk vindt om zijn dagelijks aanbevolen portie groenten binnen te krijgen. 

aardappelsalade

➡️➡️➡️ Op zoek naar meer recepten voor salades?
Hier vind je
onze lekkerste salades allemaal in een mooi rijtje bij elkaar. 

Aardappels & Pesto 


De combinatie van nieuwe aardappelen met pesto is sowieso een van mijn favoriete gerechten. Vaak wordt pesto gemaakt met peterselie of basilicum, maar voor dit recept is koriander gebruikt, wat een heerlijk aroma geeft.

[TIP] Als je een grote portie pesto maakt, kun je die in een luchtdicht afgesloten glazen pot 8-10 dagen in de koelkast bewaren – zo heb je altijd een heerlijke, krachtige dressing bij de hand.

Vervang de koriander naar wens door peterselie, lavas of basilicum, of een combinatie van verschillende kruiden. 

Recept | Aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden

Salade |  4 personen

aardappels

Ingrediënten:

  • 600 g kleine, nieuwe aardappelen
  • 1 rode ui
  • 50 g vers gedopte erwten, of gebruik diepvriesdoperwten of een handvol erwtenscheuten, als je een beetje tuinkers hebt liggen kun je dat ook gebruiken. 

Korianderpesto 

  • bosje koriander
  • 3 el gezouten pinda’s
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el plantaardige olie, bijv. olijfolie
  • Limoensap
  • zout en peper

Zo snel maak je deze aardappelsalade! 

➡️ Schrob de aardappelen schoon en kook ze 10-12 minuten in licht gezouten water tot ze gaar,

maar nog wel stevig zijn. Laat ze wat afkoelen. Halveer de aardappelen als ze aan de grote

kant zijn.


➡️ Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en meng tot een gelijkmatige massa.

Breng de pesto op smaak met limoensap, zout en peper.


➡️ Meng de lauwwarme aardappelen met de pesto. Snipper de rode ui en voeg met de erwten toe

aan de salade. Garneer voor het serveren met de verse erwtenscheuten of tuinkers. 

Eet smakelijk! 

Salades in 6 stappen

Dit nieuwe kookboek staat vol vrolijke groentengerechten. Het woord 'salades' doet de mooie recepturen en plaatjes eigenlijk te kort. Echt een boek dat je weekmenu compleet gaat veranderen  en je creativiteit in de keuken zal laten vlammen.

Niet alleen zijn alle recepten makkelijk (6 stappen!) te maken op een doordeweekse dag, ze zijn ook feestelijk genoeg om er in het weekend een paar te serveren tijdens een dinertje. 

➡️➡️➡️ Uit dit boek mochten we ook een
 fijne
feestelijke wilde salade met gepocheerd ei met je delen.  

Salades in 6 stappen 

Auteur | Ditte Ingemann 
Uitgever | Kosmos Uitgevers 
Omvang | 256 pagina's 
ISBN | 9789021572833
Prijs | € 25,-

📚Koop salades in 6 stappen hier op bol.com

Salades in 6 stappen kookboek