Aardappelsoep is een gerecht waar je eindeloos mee kan variëren. Het fijne is dat het daarnaast ook nog eens makkelijk is om te maken.

Probeer deze aardappelsoep met peterselie, tijm en chorizo. Een perfecte maaltijd om deze herfst te serveren. Zie je het al voor je? Gezellig met het hele gezin rond de tafel. Jong en oud genietend van deze overheerlijke verwarmende aardappelsoep. Een klein geluksmomentje.

Soep. Bouillon. Brood. Het nieuwe kookboek van Ierse chef Rachel Allen. Voor de winter, lente, zomer en natuurlijk de herfst vind je in haar boek recepten voor de lekkerste soepen gepaard met heerlijke broden. Of je nou in het eerste lente zonnetje zit of thuiskomt van een koude dag buiten. Rachel heeft de perfecte soep voor je.

Dol op soep? Maak dan ook een keer aardappel-preisoep! Of neem een kijkje bij alle soeprecepten!

Aardappelsoep met peterselie, tijm en chorizo

5 from 1 vote
Recipe by Rachel Allen Course: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Bereidingstijd

30

minutes

Deze aardappelsoep heeft veel verschillende smaken en texturen, wat het een heel interessant soepje maakt. De zachte aardappelsoep glijdt zo over je tong en de chorizo geeft extra pit.

Maak je soep extra gezond door (in stap 1) wortel, broccoli, pastinaak of (na stap 2) spinazie toe te voegen aan dit recept.

Ingrediënten

  • 25 gram 25 boter

  • 350 gram 350 aardappels, geschild en in stukken

  • 150 gram 150 uien, in stukken

  • 750 ml 750 kippen- of groentebouillon

  • 1 el 1 fijngesneden peterselie

  • 1 el 1 fijngesneden tijm

  • 250 ml 250 melk, of 125 ml melk en 125 ml room

  • 1 el 1 extra vierge olijfolie

  • 75 gram 75 chorizo, in kleine blokjes

  • zout en versgemalen peper

Bereiding aardappelsoep

  • Smelt de boter in een pan op matig vuur tot hij schuimt. Voeg de aardappel en ui toe, breng ze op smaak met zout en peper en roer goed. Leg een vel bakpapier op de groenten en leg het deksel op de pan. Zet het vuur laag en smoor de groenten 8 tot 10 minuten, of tot ze zacht zijn. Roer af en toe door.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook de groenten tot ze helemaal gaar zijn. Voeg de peterselie, tijm en melk (of de melk en room) toe, pureer de soep en breng hem op smaak met zout en peper.
  • Schenk de extra vierge olijfolie in een koude koekenpan, voeg de chorizo toe en bak de worst zachtjes op zeer laag vuur. Keer de chorizo af en toe om. Het uiteindelijke resultaat, als je de chorizo op zeer zacht vuur bereidt, is mooi gebakken chorizo waar de rijke amberkleurige olie uit gesmolten is. Haal de pan van het vuur zodra de chorizo knapperig is en bewaar de olie.
  • Schenk hem in verwarmde kommen, bestrooi de soep met een paar stukjes uitgebakken chorizo en besprenkel met een scheut olie uit de pan.

Tips

  • Je kunt in plaats van hele aardappels ook restjes aardappelpuree gebruiken voor deze aardappelsoep. Voeg het dan toe als je de melk er ook bij doet.
  • Als je extra groenten toevoegt aan de soep kun je extra melk of bouillon gebruiken om het te verdunnen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Aardappelsoep uit Soep. Bouillon. Brood. van Rachel Allen.

  • Auteur | Rachel Allen
  • Fotograaf | Maja Smend & Joanne Murphy
  • Uitgever | Penguin Books Ltd
  • Release | 23 maart 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
kaft kookboek soep bouillon brood van rachel allen

Rachel Allen zit al een tijd in het vak. In 2004 kwam ze met haar eerste boek Rachel's Favourite Food. Daarbij hoorde natuurlijk een tv-programma met dezelfde naam. Een groot succes! Daarna volgde nog vele kookboeken. Ze schreef onder andere Home Cooking, Entertaining at Home en Rachel's Food for Living. Veel van haar recepten zijn te vinden in tal van magazines en kranten.

Haar recepten voor soep en bouillon gepaard met zelfgebakken brood heeft ze gebundeld in haar nieuwste kookboek: Soep. Bouillon. Brood. Onderverdeeld in de vier seizoenen vind je recepten voor de lekkerste soepen en broden. Naast klassiekers als deze aardappel- en paddenstoelensoep staat dit kookboek vol met spannende nieuwe soepen om uit te proberen.

Heb je zin in een goedgevulde soep om mee op te warmen? Probeer dan ook deze tomatensoep met ballen van Rachel Allen.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten