Zelf Maken: Gezonde Aardbeien Smoothie

Lana Dalle
Lana Dalle

Een smoothie drinken als ontbijt heeft bijzonder veel voordelen. Het drankje smaakt heerlijk verfrissend, is snel klaar en in een beker kan je ‘m overal naartoe meenemen.

Verder is het een handige manier om je dagelijkse portie fruit bij het ontbijt al binnen te hebben, en zo met een gezonde dosis vitamines de dag te starten!

​Dankzij dit recept met amper vier ingrediënten, smul je voortaan van je zelfgemaakte aardbeien smoothie! Je hebt geen suiker of zuivelproducten nodig, maar wedden dat je zelfgemaakte smoothie even lekker is als een aardbeien milkshake? 


Welke populaire smoothie de meest geliefde is om te drinken? Dat kunnen we niet met zekerheid zeggen​. Maar de aardbeien smoothie komt ongetwijfeld in de buurt. Aardbeien zijn dan ook een prima fruitsoort om te mixen, omdat ze sappig zijn maar tegelijk veel vruchtvlees bevatten. Daarnaast is de aardbei van nature zoet, waardoor suiker toevoegen niet hoeft. Zoet zonder suiker, en romig zonder room... Deze smoothie is werkelijk fantastisch!

Aardbeien zijn het hele jaar door te koop in de supermarkt of bij de fruitboer. De beste periode om ze in huis te halen is in de lente en de zomer, van april tot augustus. Dan zijn ze het goedkoopst, en is de kans groot dat ze uit Nederland komen.

​Aardbeien zijn het hele jaar door te koop, maar zijn het lekkerst en voordeligst van april tot augustus.

​Recept: Aardbeien smoothie

​We vertelden het al: dit recept bevat geen suiker en geen zuivelproducten zoals melk of yoghurt. Zoetekauwen en ​vegans​ kunnen gerust adem ​halen en verder lezen. ​Dit recept is zelfs zo romig dat het je zal doen denken aan een milkshake of aardbeienijs... Dat heeft alles te maken met het geheime ingrediënt dat we zo meteen zullen verklappen: bevroren bananenschijfjes. Het zorgt er ook voor dat de smoothie ijskoud is. Twee vliegen in één klap! Het toevoegen van ijsblokjes kan ervoor zorgen dat de smoothie waterig is, ​en dat dat willen we absoluut vermijden.

​Wat heb je nodig?

​Voor de smoothie

  • 4 bevroren bananen; voordien gepeld en in schijfjes gesneden;
  • 300 gram verse, rijpe aardbeien, gewassen en gehalveerd;
  • 1 theelepel honing

​Voor de afwerking

  • 1 aardbei
  • enkele blaadjes verse munt

​Hoe maak je het?

​Het is werkelijk zo simpel: je doet alle ingrediënten in de blender, en klaar is kees. 

STAP 1
Was de aardbeien grondig, verwijder de groene kroontjes en halveer de grote aardbeien zodat ze makkelijker mixen. Doe de stukjes aardbei in de ​blender.

STAP 2
Voeg de bananenschijfjes in de blender en overgiet met een theelepel honing.

STAP 3
Mix het fruit tot het glad en vloeibaar is.

STAP 4
Giet de smoothie in een glas en werk eventueel af met een aardbei op de rand van het glas en/of enkele blaadjes verse munt.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?