Een smoothie drinken als ontbijt heeft bijzonder veel voordelen. Het drankje smaakt heerlijk verfrissend, is snel klaar en in een beker kan je ‘m overal naartoe meenemen. Verder is het een handige manier om je dagelijkse portie fruit bij het ontbijt al binnen te hebben, en zo met een gezonde dosis vitamines de dag te starten! 

Dankzij dit recept met amper vier ingrediënten, smul je voortaan van je zelfgemaakte aardbeien smoothie! Je hebt geen suiker of zuivelproducten nodig, maar wedden dat je zelfgemaakte smoothie even lekker is als een aardbeien milkshake? 

Aardbeien smoothie

2.8 from 5 votes
Course: Smoothie
Portie

1

Glas
Bereidingstijd

5

minutes


We vertelden het al: dit aardbeien smoothie recept bevat geen suiker en geen zuivelproducten zoals melk of yoghurt. Zoetekauwen en ​vegans​ kunnen gerust adem ​halen en verder lezen. ​Dit recept is zelfs zo romig dat het je zal doen denken aan een milkshake of aardbeienijs…

Dat heeft alles te maken met het geheime ingrediënt dat we zo meteen zullen verklappen: bevroren bananenschijfjes. Het zorgt er ook voor dat de smoothie ijskoud is. Twee vliegen in één klap! Het toevoegen van ijsblokjes kan ervoor zorgen dat de smoothie waterig is, ​en dat dat willen we absoluut vermijden.

Wat heb je nodig?

  • Voor de smoothie
  • 4 bevroren bananen; voordien gepeld en in schijfjes gesneden;

  • 300 gram verse, rijpe aardbeien, gewassen en gehalveerd;

  • 1 tl honing

  • ​Voor de afwerking
  • 1 aardbei

  • Enkele blaadjes verse munt

Hoe maak je het?

  • Was de aardbeien grondig, verwijder de groene kroontjes en halveer de grote aardbeien zodat ze makkelijker mixen. Doe de stukjes aardbei in de ​blender.
  • Voeg de bananenschijfjes in de blender en overgiet met een theelepel honing.
  • ​Het is werkelijk zo simpel: je doet alle ingrediënten in de blender, en klaar is kees. Mix het fruit tot het glad en vloeibaar is.
  • Giet de smoothie in een glas en werk eventueel af met een aardbei op de rand van het glas en/of enkele blaadjes verse munt.

Tips

  • Aardbeien zijn het hele jaar door te koop in de supermarkt of bij de fruitboer. De beste periode om ze in huis te halen is in de lente en de zomer, van april tot augustus. Dan zijn ze het goedkoopst, en is de kans groot dat ze uit Nederland komen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten