Eerlijk toe gegeven, ik ben niet de aller grootste espresso liefhebster... Máár, de combinatie van sterke espresso en romig vanille-ijs maakt Affogato tóch een perfect nagerecht voor mij.
De contrasten tussen warm én koud, bitter én zoet, zorgen er voor dat het beste van twee werelden samen komt in één hap. ☕🍦 Het geheel afgetopt met knapperige Amaretti koekjes en een scheutje likeur, is helemaal een feest!
Het fijne van dit nagerecht is dat er eindeloze variaties zijn te maken. Laat vooral je eigen creativiteit de vrije loop. Mocht je toch extra inspiratie nodig hebben, vind je onder dit Affogato recept nog een extra verfrissende optie.
'After Eight Affogato'
Een paar jaar terug was ik in Bologna (Italië) voor werk. Inspiratietour op zijn best, laten we maar zeggen!
We waren in FICO Eataly World, een soort educatie centrum en food walhalla, waar alles draait om de Italiaanse keuken. Nu nemen Italianen hun koffie zeer serieus en zeker hun espresso.
Hier maakte ik kennis met mint ín espresso. Het klinkt misschien gek, maar scherpe, frisse mint in combinatie met hete, iets wat bittere koffie is fantastisch!
Dus mocht je fan zijn van After Eight chocolaatjes, dan adviseer ik je eens te kijken naar een fles lekkere mintsiroop. Een scheutje in je Affogato en genieten maar!