Probeer eens dit recept voor heerlijke cake van amandelmeel met sinaasappel.

Een verleidelijke en sappige cake. Nog lekker met wat slagroom of chocolade op de top.

Perfect recept voor op zondag, als je zin hebt om lekker te bakken. Lees snel verder voor het recept!

Amandelcake met sinaasappel

3 from 12 votes
Course: NagerechtCuisine: Hollands
Portie

12

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 200 gr 200 boter

  • 380 gr 380 suiker

  • schil en sap van 1 schil en sap van sinaasappel en citroen

  • 5 5 eieren

  • 100 gr 100 bloem

  • Optioneel: gesmolten chocola of slagroom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in en bekleed de randen met bakpapier. Smelt de boter en roer 300 gram suiker en de schil erdoor. Doe de helft van het amandelmeel erbij. Roer één voor één de eieren erdoor. Voeg de rest van het amandelmeel en de bloem toe. Meng het tot een glad beslag, giet dat in de vorm en spreid het uit met een deegspatel.
  •  Bak de cake 50-60 minuten. Test met een prikker of hij gaar is. De cake moet nog wat vochtig zijn.
    Als de cake bijna klaar is, kook je het citrussap samen met de rest van de suiker. Je krijgt dan ruim 100 ml suikersiroop.
  • Neem de cake uit de oven en strijk de siroop er in verschillende lagen over totdat het vocht opgezogen is. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Desgewenst kun je nog gesmolten chocola over de cake strijken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Groente en Fruit - Recepten Van Verse Oogst

Dit recept komt uit een ontzettend lief boekje. Mooi vormgegeven met simpele foto's en toffe graphics. De recepturen zijn bedoeld voor mensen die graag naar de markt gaan en in het seizoen kopen.

Ook voor mensen die in één keer de oogst uit de moestuin moeten binnen halen en geen idee hebben wat ze vervolgens met al die kilo's tomaten en courgettes aan moeten.

De schrijfster is van oorsprong niet van onze koude Nederlandse bodem en je vindt er dan ook veel recepten in voor bananen, sinaasappels en citroenen. Zoals deze niet te versmaden smeuïge amandel/sinaasappelcake. Niet écht van onze oogst, maar goed, wél een heel lekker

  • Auteur | Lotta Kühlhorn
  • Uitgever | Fontaine Uitgevers
  • 192 pagina's
  • ISBN | 9789059567627
  • Prijs | € 12,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten