Deze Marokkaanse amandelkoekjes zijn lekker, maar ook heel leuk om zelf te maken! De geur van de koekjes zullen je huis heerlijk laten ruiken en je hele gezin zal er dol op zijn!

Laat dit amandelkoekjes recept nou ook nog eens heel makkelijk en snel te maken zijn! Dit recept is zelfs glutenvrij! Of zoek je ook naar vegan amandelkoekjes?

Amandelkusjes

5 from 1 vote
Recipe by Merijn Tol Course: toetje, tussendoortjeDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

1

doos vol
Cooking time

20

minutes
Total time

35

minutes

Deze amandelkoekjes bedacht ik in het prille begin van de covidpandemie, toen we nog allemaal bang thuiszaten en dachten aan een ander die we niet konden zien. Mensen konden bij mij deze amandelkusjes bestellen die ik speciaal voor dit doel had bedacht. En ik hing ze dan aan hun deur.

Het lijkt alweer zo lang geleden. Maar dit amandelkoekje bleef: het is ultrasnel en gemakkelijk doordat je alleen maar eiwit en amandel gebruikt. Een heerlijk fijn koekje dat subtiel naar rozen en sinaasappel smaakt.  100 procent glutenvrij ook nog eens. Er is zelfs een liedje dat 100 procent past hierbij: Sugar Hill – rose, rose.

Ingrediënten amandelkoekjes

  • 4 el 4 gedroogde rozenknopjes

  • 140 gr 140 suiker

  • 1 1 sinaasappel (biologisch)

  • 165 gr 165 amandelschaafsel

  • 180 gr 180 amandelstiftjes

Bereiding Amandelkusjes

  • Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Verkruimel in een vijzel de rozenknopjes en meng met 3 eetlepels suiker. Stamp fijn tot een rozig suiker.
  • Meng de sinaasappelrasp met de rozensuiker, alle amandelen en de eiwitten. Doe dit met je handen zodat alles goed vermengd wordt: het schaafsel mag een beetje stuk gaan.
  • Verhit de oven op 160 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes van het mengsel. Doe het met je handen en een lepel, druk een beetje aan. Het is een beetje plakkerig, maar dat is niet erg, het komt echt goed in de oven. Bak ze in 10 tot 15 minuten in de oven licht goudbruin (let goed op, elke oven is anders, en ze mogen niet te donker worden). Laat ze goed afkoelen.
  • Eet op en geef weg. Doe ze bijvoorbeeld in kleine cellofaanzakjes met een touwtje en hang ze aan de deur van mensen die ze verdienen of nodig hebben.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Café Mazahar van Merijn Tol

Genieten van Libanees eten, liefde voor het land en zelf eigen recepten ontwikkelen. Zo is het boek Café Mazahar tot stand gekomen. De schrijfster Merijn Tol is kok, schrijft over eten en is daarnaast foodstylist en ontwikkeld ook haar eigen recepten. Bijna 90 procent van het boek bestaat uit vegetarische en vegan gerechten en is dus voor iedereen weggelegd.

Als je eigen inspiratie op is en toe bent aan nieuwe recepten en ideeën met invloeden uit veel verschillende landen , dan is dit boek helemaal geschikt voor jou. Met ruim 80 recepten voor comfortfood, zal je straks weer vol inspiratie de keuken in kunnen!

Dit boek staat nog vol andere lekkere recepten, zoals deze bulgur salade en kikkererwtensoep

Titel  | Café Mazahar
Schrijver  | Merijn Tol
Fotograaf  | Saskia van Osnabrugge
Uitgever  | Nijgh Cuisine
Release  | 30 augustus 2022
Bekijk de prijs hier op Bol.com

cafe-mazahar-merijn-tol

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten