Wie denkt aan een Amerikaans ontbijt, ziet waarschijnlijk meteen een flinke stapel American pancakes voor zich – overgoten met stroop.
Van stevig ontbijten hebben ze in Amerika wel verstand. En neem het maar van mij aan: een grote stapel met dikke American pancakes op je bord is inderdaad heel fijn wakker worden.
American pancakes zijn een variatie op de ouderwetse Hollandse pannenkoeken en de Franse crêpes die wij allemaal kennen. Het belangrijkste kenmerk dat ze onderscheidt van de pannenkoek waar wij bekend mee zijn, is dat de Amerikaanse versie dik, licht en fluffy is.
Hoe serveer je American pancakes? 5 tips!
American pancakes zijn een compleet ontbijt – zeker als je een grote stapel op tafel zet. Maar wat serveer je er dan bij? Hier lees je 5 manieren om ze te serveren.
1. Maple Syrup
Het meest gebruikelijk is om Amerikaanse pancakes te overgieten met een flinke scheut ‘maple syrup’. Deze esdoornsiroop is in de beter supermarkt wel eens te vinden, soms onder de naam ahornsiroop. Het is wat minder zoet dan de stroop die je normaal op een pannenkoek zou doen, en past prima bij die pancakes. Maar als je die niet in huis hebt, kun je ook prima pannenkoekenstroop gebruiken.
2. Boter
Boter doet het ook goed over de American pancakes. Als je zin hebt in een stevig ontbijt, dan kun je ze bedruipen met gesmolten roomboter.
3. Bacon
In sommige streken worden American pancakes geserveerd met gebakken plakjes bacon. Zeker in combinatie met de zoete siroop is dat heerlijk. Of er nou een pannenkoek bij zit of niet!
4. Vers fruit
Heb je wel zin in pannenkoeken, maar heb je geen zin in een schuldgevoel? Dan kan dit een klein beetje helpen. Vooral rood fruit combineert erg goed met de zoete pancakes. Maar bananen zijn ook terecht een klassieker. Je kunt fruit ook in het beslag verwerken.
5. Noten
Noten kunnen ook heerlijk zijn op american pancakes. Vooral walnoten doen het erg goed. Noten kun je ook door het beslag heen doen.