Delicatessen zaakjes. We love them.

Hier kom je aan de mooiste en puurste producten. Geen supermarkt die er tegenop kan! Van perfect rijpe smeuïge kaasjes, tot heerlijke bonbons en zoete lekkernijen… nergens zijn ze met zoveel liefde gemaakt. 

Ben jij een echte foodie? Deze delicatessen zaken zijn een bezoekje aan Amsterdam waard!

Onlangs liep ik met pr bureau Kroon op het Werk langs een paar van deze leuke zaken in hartje Amsterdam, de Jordaan. Samen met Gallo Family Vineyards organiseerde zij een soort WijnSpijs Wandeling langs de lekkerste delicatesse winkels van Amsterdam. We proeven samen met sommelier Erik Heijkamp en paar mooie combinaties! 


Petit Gateau | Voor de zoetekauwers

Petit Gateau taartjes

Je hoeft niet meer naar Parijs, want Petit Gateau is hier. Deze winkel kán niet ontbreken uit het lijstje.

Als de foto je al niet heeft laten watertanden, weet ik het ook niet meer. 

Loop Petit Gateau binnen en wordt je betoverd door meer dan 50(!) verschillende kleine prachtige taartjes. Wedden dat het je niet lukt om met lege handen naar buiten te lopen? 

Zelf kleine kunstwerkjes maken? Eigenaresse Meike Schaling bracht twee receptenboeken uit (‘Kleine taartjes‘ en ‘Kleine hartige taartjes‘). 

Deze Franse pâtisserie heeft een oorsprong uit Parijs, waar Meike de allereerste Petit Gateau oprichtte. Met succes zijn er in Nederland al 3 geopend! 

Petit Gateau
Haarlemmerstraat 80, Amsterdam
020 7371585


Bourgondisch Lifestyle | Voor de kaaskoppen

Bourgondisch Lifestyle

Midden in de Jordaan vind je dit prachtige winkeltje, waar de liefde voor kaas vanaf spat! Als je je afvraagt restaurants hun mooie kazen vandaan halen? Nou, hier! Rene is een van de meest gevraagde kaasmeesters van Nederland. Kaasplankje nodig? Hij is je man! 

Fotograaf: Chris van Houts

Kaas, kaas en nog eens kaas. Als jij net zo’n kaasliefhebber bent als ik kun je hier uren zoet zijn. 

Een echte uitblinker is hun Chevre Charolais. Dit is een stevige geitenkaas uit de Bourgogne. Ik heb nog nooit zo’n smeuïge geitenkaas geproefd! 

Bourgondisch Lifestyle rijpt hun kazen geheel op eigen manier. Ze liggen zo dicht mogelijk bij elkaar in hun rijpingskamers en daar worden ze regelmatig verzorgd, geborsteld en gekeerd voor het mooiste resultaat. 

Bourgondisch Lifestyle
Haarlemmerstraat 115, Amsterdam
020 4120027


Terre Lente | La Dolce Vita

Terre Lente Amsterdam

Bijzondere Italiaanse producten en ingrediënten vind je bij Terre Lente in overvloed. De gepassioneerde eigenaar Luigi Pucciano koopt in bij kleine Italiaanse boeren- en familie bedrijven. 

Fotograaf: Chris van Houts

Luigi is jarenlang architect geweest. Maar zijn liefde voor de Italiaanse keuken kreeg de overhand, en zo is Terre Lente ontstaan. 

Hij verkoopt ook hele bijzondere charcuterie, die zeker niet overal verkrijgbaar zijn. Zo heb ik hier heerlijke lardo geproefd en capocollo. Neem ook een potje kastanjehoning mee! 

Terre Lente
Westerstraat 55H, Amsterdam
06 19956075


Puccini bomboni | Voor de chocolade lovers

Wijn bij Puccini Bomboni

Chocola. Dit is toch wel mijn favoriet. Het moment dat ik deze winkel binnenliep kan ik bijna niet omschrijven. Die chocoladegeur!

Puccini behoort tot de top 10(!) chocolatiers van de wereld! En geloof mij, dat proef je. Dit is de chocoladehemel! 

Ze gebruiken alleen pure ingrediënten en produceren eerlijk en verantwoord. De pure walnoot bonbon (de eerste foto) is echt zalig. Echt een aanrader als je langsgaat! Niet meteen alles opeten he?!  

Fotograaf: Chris van Houts

Puccini Bomboni
Staalstraat 17
020 6265474