Beste restaurant van de maand | ‘t Amusement Arnhem

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Beste WijnSpijs Restaurant van de Maand ‘t Amusement in Arnhem

Net zoals elke maand komt er ook deze maand weer een beste WijnSpijs Restaurant Van De Maand uit de enquete gerold. Met de app – voorheen enquete – kun jij ook aangeven wie je absolute favoriet van de wandeling is. Al die meningen worden op WijnSpijs HQ geanalyseerd en natuurlijk komt daar dan een absolute nummer 1 uit. Deze maand niemand minder dan restaurants ‘t Amusement in Arnhem! Lees hier wat er geserveerd werd en waarom dit zo’n ontzettend goede combinatie is. 

De scores van ‘t Amusement

Vegetarische verrassing

Eigenaresse Estée Strooker kookte en serveerde speciaal voor de WijnSpijs Wandeling een eigentijds en verrassend vegetarisch gerecht met groenten uit de tuin van ‘t Amusement. Tomaten van de volle grond met een jus van berenklauw en citroenmelisse, tuinboontjes, zeewier en een creme van haver met gedroogde tomaatjes. Dit spannende gerecht werd gecombineerd met een zuivere witte wijn uit de Duitse wijnregio Pfalz. Een blend van riesling, grauburgunder en sauvignon blanc met aroma’s van citrus.  

loop ook mee met de wijnspijs wandeling in arnhem op 1 sept 2019

‘t Amusement bestaat alweer 8 jaar! 

Even terug in de tijd. In 2011 opent Estée na het winnen van televisieprogramma Masterchef als 20 jarige dit restaurant aan de rand van het Arnhemse centrum. Inmiddels zijn we zeven jaar verder. Er kwam een kookboek, diverse televisieprogramma’s, een complete restaurant make-over, een heleboel prachtige menu’s en honderden tevreden gasten. 

De geheime missie 

Het team van’t Amusement doet meer dan alleen zorgen voor een onvergetelijk diner. Ook willen ze de consument bewust maken van de huidige voedselindustrie. Welke vissoorten zijn verantwoord om te gebruiken en hoe kunnen we het hele beest verwerken in het menu? Niet alleen zorgt dit voor een betere wereld, maar ook worden de chefs hierdoor creatief uitgedaagd.  

“Mijn vriendin lust geen tomaat, en die vond deze tomaten heerlijk. Dus dat zegt wel wat.”

Maak het lievelingseten van Estée – de kippenragout naar recept van haar moeder.

Bekijk restaurant ‘t amusement in onze restaurantgids 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?