Beste WijnSpijs Restaurant van de Maand ‘t Amusement in Arnhem

Net zoals elke maand komt er ook deze maand weer een beste WijnSpijs Restaurant Van De Maand uit de enquete gerold. Met de app – voorheen enquete – kun jij ook aangeven wie je absolute favoriet van de wandeling is. Al die meningen worden op WijnSpijs HQ geanalyseerd en natuurlijk komt daar dan een absolute nummer 1 uit. Deze maand niemand minder dan restaurants ‘t Amusement in Arnhem! Lees hier wat er geserveerd werd en waarom dit zo’n ontzettend goede combinatie is. 

De scores van ‘t Amusement

Vegetarische verrassing

Eigenaresse Estée Strooker kookte en serveerde speciaal voor de WijnSpijs Wandeling een eigentijds en verrassend vegetarisch gerecht met groenten uit de tuin van ‘t Amusement. Tomaten van de volle grond met een jus van berenklauw en citroenmelisse, tuinboontjes, zeewier en een creme van haver met gedroogde tomaatjes. Dit spannende gerecht werd gecombineerd met een zuivere witte wijn uit de Duitse wijnregio Pfalz. Een blend van riesling, grauburgunder en sauvignon blanc met aroma’s van citrus.  

‘t Amusement bestaat alweer 8 jaar! 

Even terug in de tijd. In 2011 opent Estée na het winnen van televisieprogramma Masterchef als 20 jarige dit restaurant aan de rand van het Arnhemse centrum. Inmiddels zijn we zeven jaar verder. Er kwam een kookboek, diverse televisieprogramma’s, een complete restaurant make-over, een heleboel prachtige menu’s en honderden tevreden gasten. 

De geheime missie 

Het team van’t Amusement doet meer dan alleen zorgen voor een onvergetelijk diner. Ook willen ze de consument bewust maken van de huidige voedselindustrie. Welke vissoorten zijn verantwoord om te gebruiken en hoe kunnen we het hele beest verwerken in het menu? Niet alleen zorgt dit voor een betere wereld, maar ook worden de chefs hierdoor creatief uitgedaagd.  

“Mijn vriendin lust geen tomaat, en die vond deze tomaten heerlijk. Dus dat zegt wel wat.”

Maak het lievelingseten van Estée – de kippenragout naar recept van haar moeder. 

Bekijk restaurant ‘t amusement in onze restaurantgids