Andijviestamppot is wat mij betreft de lekkerste stamppot aller tijden.
Winter of zomer, het maakt mij allemaal niet uit. Maar wist je dat andijvie eigenlijk op z’n lekkerst is in de zomer? Andijvie is namelijk een echte zomergroenten.
Ik deel mijn succesrecept voor andijviestamppot hieronder met je. Plus een aantal echte klassieke vleesgerechtjes voor erbij.
En geen andijviestamppot zonder lekkere jus. Die maak je natuurlijk ook zelf, receptje ook hieronder.
Welk vlees is lekker bij andijviestamppot?
Een echte stamppot is niet compleet zonder een heerlijk stukje vlees. Andijviestamppot leent zich perfect om lekker te variëren.
- Het eerste waar je aan denkt is misschien wel rookworst. Die past niet alleen goed bij boerenkool, ook bij dit gerecht is het een aangename metgezel. Je kunt je natuurlijk wel afvragen of er hierbij wel jus nodig is.
- Of probeer eens de traditionele gehaktbal. Een uitstekende begeleider voor je stamppot. Zie het voor je: een lekkere stamppot met een kuiltje vol met jus. Daarnaast prijkt trots een lekkere ouderwetse zelfgemaakte gehaktbal. #blessed
- Als je tijd hebt om vlees te laten sudderen, dan maak je natuurlijk stoofvlees of draadjesvlees. Met dit heerlijke en malse rundvlees maak je direct ook een heerlijke jus. Heerlijk!
Wat je ook lekker vindt, er is genoeg te kiezen!
Is andijviestamppot gezond?
Andijviestamppot zit vol gezonde stoffen. Perfect voor wanneer je wel wat extra’s kunt gebruiken. Sommigen vinden andijviestamppot misschien ongezond, maar dat moet je met een korreltje zout nemen. Je kunt het zo ongezond maken als je zelf wilt. Er zit inderdaad wat vet en koolhydraten in andijviestamppot, maar inmiddels weten we dat vet een belangrijke en broodnodige voedingsstof is.
Verder bevat andijviestamppot de nodige koolhydraten uit de aardappels. Maar de grote verrassing is andijvie. Andijvie bevat weinig calorieën, maar zit boordevol mineralen zoals ijzer, fosfor, magnesium, calcium en zink.
Waarschijnlijk de reden waarom ik er tijdens mijn zwangerschap geen genoeg van kreeg! 😅