Follow Friday | Heel Holland Bakt winnares Anna Yilmaz

Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven.

Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories. Deze week: de winnaar van Heel Holland Bakt 2018/2019: Anna Yilmaz!

Follow Friday | Anna Yilmaz van Heel Holland Bakt

 

Mini interview

De half-Nederlandse en half-Turkse Anna (29) is in het dagelijks leven Korporaal bij de Koninklijke Marine. Tijdens een van haar tochten met het marineschip kreeg ze het verlossende bericht dat ze naar de eerste auditiedag van Heel Holland Bakt mocht. Ze was zo blij!

Hoe verder ze in de 'tent' kwam, hoe fanatieker ze werd. En ja hoor, met haar tulpenkunstwerk won ze de titel 'Beste thuisbakker van 2019'. Anna's droom kwam uit!

In dit interview vertelt Anna wat ze het allerleukst vond aan Heel Holland Bakt en geeft ze tips!

Anna Yilmaz van Heel Holland Bakt
© Maaike van Haaster 📷

Naam | Anna Yilmaz | annabakt.nl
Instagram account | @anna.bakt

Wat was het allerleukste aan jouw deelname aan Heel Holland Bakt?
 (Naast het winnen natuurlijk!)
De sfeer die er was in de tent was geweldig, onderling met de kandidaten maar ook met Janny, Robert en het hele team. De grapjes van Andre van Duijn daar blijf je om lachen, al vertelde hij drie keer hetzelfde. 

Met Heel Holland Bakt is jouw droom uitgekomen (gefeliciteerd!). Heb je nog andere ambities/dromen?
Voorlopig blijf ik nog bij de Marine. Maar mijn droom is om een koffiehuis te beginnen in Amersfoort waar je kunt genieten van een goed stuk taart met koffie en natuurlijk een gezonde lunch😊
Heb je nog een speciale tip voor mensen die ook mee willen doen aan Heel Holland Bakt?
Oefen thuis alle basisrecepten zoals soezenbeslag, banketbakkersroom, biscuit ect. Deze recepten moet je eigenlijk kunnen dromen. Bij de technische opdracht staat vaak niet uitgelegd hoe je het moet doen, dus deze voorkennis heb je echt wel nodig.

Van alle recepten in jouw boek, welke is jouw favoriet?
Dat is een lastige vraag, mijn boek heet niet voor niets ‘Veel lekkers van Anna’. Er is niet echt een recept waarvan ik denk, dat is mijn favoriet. Maar als ik dan toch moet kiezen is het de Turkse notentaart. Ik ben gek op baklava en toen wij in de halve finale een notentaart moesten maken kwam ik al snel op het idee om baklava te combineren met harde wener, frangipane en banketbakkersroom. Baklava is heel zoet maar op deze manier kun je echt wel een groot stuk op!

Wij mochten ook Anna's recepten voor carrot cake en boterkoek uit haar boek met jullie delen!

Wat is het gekste gerecht/baksel dat je ooit gemaakt hebt?
Ik heb een tijdje ‘geprobeerd’ weinig tot geen suiker te eten en dit ook te testen met baksels. Zo maakte ik een brownie van zoete aardappel met zwarte bonen, cacao en dadels. De smaak was wel oké maar toch ga ik liever voor een stuk sticky brownie.


Hoe ben je op het idee gekomen van de (finale)tulpentaart? 
Net zoals veel van mijn baksels, heb ik dit ook in mijn slaap bedacht. Het klinkt misschien heel vreemd maar zo werkt dat nu eenmaal bij mij. De beste ideeën komen boven als ik in bed lig. Dus ook zo met de tulpen. Eerst ben ik gaan testen met normale lepels, maar dat werkte niet omdat je ze eruit moet wippen. Toen is het idee ontstaan om de witte chocolade in plastic lepels te gieten. Thuis heb ik het wel een paar keer geoefend hoor!
Wat is jouw ultieme quilty-food-pleasure?
Voor een citroen-merengue taart kun je mij echt wakker maken. Maar er zijn meerdere dingen hoor, sushi zou ik ook welke dag kunnen eten.

Wat mag niet ontbreken in jouw koelkast?
Roomboter en eieren!! Als ik zin heb om te bakken heb ik altijd wel bloem en suiker in huis. Het gebeurde voorheen weleens dat ik al bezig was met bakken zonder te controleren of ik wel eieren in huis had en daar kwam ik dus te laat achter. Dus weer hup op de fiets. Nu staan de eieren en roomboter standaard op mijn boodschappenlijstje.

Beste wijnspijs-combinatie ooit gegeten?
Dat was een dessert met vanille en olijfolie waar een hele stroperige dessertwijn bij geschonken werd, je zou het niet zeggen maar dat was echt een top combinatie.  

Ontdek ook geweldige wijn-spijs combinaties in toprestaurants tijdens onze WijnSpijs Wandelingen!

Wat is je favoriete restaurant?
Pure C in Cadzand-Bad van Sergio Herman. Het is al bijna drie jaar geleden dat ik daar gegeten heb met vrienden, maar dat was echt een geweldige ervaring. The Jane in Antwerpen staat ook nog hoog op mijn lijstje!!

Deze culinaire hotspots in Antwerpen hebben ook ons gastronomische hart gestolen!

📸 Klik hier om Anna's kook- en bakavonturen te volgen!

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email