Appel crumble! Een van de grootste klassiekers uit de Engelse keuken en geliefd in alle windstreken. Appel crumble maken kan met of zonder keukenapparatuur en met maar een handjevol ingrediënten.
De basis is simpel, die kun je hieronder lezen. En qua fruit kun je veel kanten op. Gebruik zoveel mogelijk fruit dat nu in het seizoen is, maar welk fruit bepaal je zelf. Combinaties van fruit zijn ook top! Hier lees je hoe je het lekkerste klassieke appel crumble maakt.
Volgens oud Brits gebruik gebruik is het de bedoeling dat je zo'n perfecte laag crumble maakt dat het fruit er niet doorheen komt. Maar eigenlijk staat het erg rustiek als er bijvoorbeeld blauwe bessensap erdoorheen sijpelt. Of gekaramelliseerd appelsap aan de randen, echt heerlijk!
Wil je een wat chiquere crumble? Gebruik dan je keukenmachine om het mengsel even te blenderen voor een crumble met kleinere kruimels. Ook mooi is om je kruimeldeeg op bakpapier uit te rollen en te koelen in de koelkast of vriezer. Steek er daarna rondjes uit en leg deze op de ramekins.