Appelcake bakken is makkelijk maar niet simpel, als je begrijpt wat ik bedoel. Het líjkt heel simpel. Maar je wilt wel een perfecte appelcake. Zo eentje die van binnen zacht en boterig is. Met een krokant korstje als 'ie net uit de oven komt, toch?
Wij gaan nog een stapje verder! Deze cake heeft friszure stukjes appel in de cake en zachtgestoofde, gekarameliseerde, stroperige stukjes appel bovenop.
Deze móet je proberen, trust me. Dol op cake met fruit? Probeer dan ook onze bananenbrood met havermout eens!
Welke appel is het beste voor appelcake?
Dat appels gezond zijn, weten we natuurlijk al lang. Veel vitamines, vezels etc. Plus, ze zijn lekker en ook nog eens ontzettend veelzijdig.
Er zijn ontelbaar veel recepten met appel, vaak zoet, maar ook in hartige gerechten kan appel voor een upgrade zorgen, zoals bij hete bliksem. En niet te vergeten, dat heerlijke drankje cider wordt uiteraard van appels gemaakt!
Maar welke appel gebruik je nou waarvoor?
Voor dit recept voor appelcake willen we graag een appel met een beetje pit, figuurlijk gesproken dan.
Elstar en Jonagold zijn redelijk stevig, een beetje fris-zuur en een beetje zoet. Ideaal, omdat de appel niet helemaal moes wordt tijdens het bakken zodat je nog stukjes overhoudt. En het zure is een lekkere tegenhanger voor de suiker en kaneel.
Ga je appelmoes maken? Dan wil je een appel zoals bijvoorbeeld de Goudreinet of Royal Gala.
🍴Gang
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten