Arnhem is stad van de mode. Maar ook de restaurants in Arnhem zijn creatieve broedplekken met stijl! Er wordt hier hip, stoer, elegant, klassiek en verfrissend gekookt. De veelzijdige en bijzondere hotspots bevinden zich langs sfeervolle parkjes, gezellige pleinen en prachtige hofjes. Dit zijn de leukste plekken om te dineren in Arnhem! 

‘t Amusement

Dat eigenaresse Estée Strooker in 2010 de eerste winnaar van Masterchef was weet natuurlijk heel Arnhem. Haar smakelijke kookkunsten zijn sindsdien te proeven aan het Roermondsplein. In het moderne kleurrijke pand staat een enthousiast jong team knallend te koken. Van het bordje wat voor je staat, de prachtige binnentuin, tot de toiletten, alles is tot in de puntjes verzorgd.

uit eten Arnhem

Amusement
Roermondsplein 35
026 – 8481697

Bistro Velvet

Heel hip Arnhem verzamelt hier, net als wij, graag voor een mooi glas
wijn en blijft dan zomaar hangen voor een paar lesjes in creatief koken
voor een idioot lage prijs. Chef Mario kookt met veel plezier en op een
hoog niveau! Prachtige verfijnde bordjes met stoere smaken. Leuk hoor!

bistro-velvet

Bistro Velvet
Velperbuitensingel 17
026 – 389 3111

Ben jij ook dol op wijn, spijs en Arnhem? Wandel mee met de WijnSpijs Wandeling! Klik hier voor meer info!

Cafe Arnhem

Kosten noch moeite worden gespaard, hier aan de Korenmarkt. Het gerijpte vlees is biologisch, net als de wijn, die uit de wijnkast komt. Jouw espresso wordt gemaakt door een heuse barista en je visje (van de beste visafslag van Europa, Rungis) wordt bereid op dé BBQ du moment Big Green Egg. Naast een spetterend interieur, hebben ze ook nog cocktails! En dat alles, elke dag vanaf 10.00 uur. Oh boy!

cafe-arnhem

Cafe Arnhem 
Korenmarkt 18
026 – 351 52 40

De Staat

Een echte aanwinst voor Arnhem dit restaurant! Van vroeg tot laat ben je welkom in dit prachtige monumentale pand. Verse producten op bordjes waar je hele familie van zal smullen. De bediening hier staat AAN. Altijd super snel, zelfs op een druk terras, ze hebben verstand van zaken en lief!

uit eten Arnhem

De Staat
Markt 38 , Arnhem

Zafvino

Lekker mensen kijken onder het genot van prachtige Italiaanse wijnen. Dan moet je aanschuiven bij Zaf! Deze gastheer weet precies hoe hij zijn gasten moet verwennen en dus komen we hier graag. Op de kaart klassiekers uit de Italiaanse keuken. Aanrader is de Zafvino plank, erbij een mooie wijn laten uitzoeken door de sommelier en je avond kan niet meer stuk.

uit eten Arnhem

Zafvino
Zwanenstraat 22, Arnhem

Trattoria Cosi

Fijne, kleine Italiaanse trattoria met fantastische pizza’s, maar ook zoveel meer. Onze favoriet is de linguine alla vongole. Deze zaak komt uit dezelfde koker als Zafvino en Vini. De Arnhemmers krijgen namelijk geen genoeg van de Italiaanse keuken.

uit eten Arnhem

Cosi
Velperbuitensingel 18, Arnhem

Wijnbar Vini

Prachtige wijnbar met de nadruk op Italiaanse wijnen. Hier is het heerlijk pimpelen en als je honger krijgt kun je ook nog een top bordje pasta krijgen (tip op donderdag slechts een tientje!).

uit eten Arnhem

Vini
Spijkerstraat 3, Arnhem

Mej Janssen

Knus restaurant slash eetcafe waar heerlijk gekookt wordt. Niet te moeilijk, maar echte bistro klassiekers als steak tartaar, bouillabaisse en dame blanche. Met vriendelijke en galante bediening maakt dat je je hier heel erg thuis voelt. Vraag gerust om een passende wijn bij je gerecht. Ze weten hier precies hoe ze wijn en spijs moeten combineren.

Mej Janssen Arnhem

Mej Janssen 
Duizelsteeg 6, Arnhem

La Rusticana

Dit is echt zo’n ouderwets goede Italiaan! Geen pizza’s, maar overheerlijke traditionele Italiaanse klassiekers, die je mij wel elke dag mag voorzetten. Burrata Pugliese, Saltimbocca en Torte al Limone, of toch een Sgroppino. Ik vind het elke keer weer moeilijk kiezen. Vraag naar de wijnkaart. Hij is mega. Naast de Italiaanse usual suspects, staan een paar echte pareltjes tussen!

la-rusticana-arnhem

La Rusticana
Bakkerstraat 58
026 – 3515607