Hoe kook je een artisjok? En hoelang kook je een artisjok?
In dit artikel vertellen we je er alles over.
De mooie artisjok blijft een bijzonder ding, met z'n stekelachtige, harde maar vlezige bladeren. En dan ook nog dat harige stukje binnenin (hooi). De blaadjes en de bodem, of hart, zijn eetbaar en lekker. Qua smaak is 'ie bijna nergens mee te vergelijken.
In dit artikel naast een recept om artisjok te koken ook een recept voor vinaigrette voor artisjok en een blauwe kaasdip.
Vinaigrette voor bij de artisjok
Maak een lekkere vinaigrette om de artisjokblaadjes in te dippen.
Meng 4 el olijfolie met 1 el balsamico-azijn, 1 tl mosterd, 1 el citroensap, 1 el fijngesneden sjalot en 1 tl fijngesneden peterselie goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Hoe bewaar je een artisjok?
Verse artisjok wikkel je in een vochtige doek en bewaar je in de groentelade van de koelkast. Je kunt ze zo een week 'goed' houden. Maar het liefste eet je de artisjokken zo snel mogelijk na aankoop.