Dit zijn onze favoriete adressen in Assen [cityguide]

WijnSpijs
WijnSpijs

Welkom in het gezellige en behaaglijk Assen! Een prachtige historische binnenstad – met toffe winkeltjes, prachtige pleintjes en veel, heel veel horeca. Van ambachtelijk ijs tot fine dining op het allerhoogste niveau, het kan allemaal in de Drentse hoofdstad. Dit vinden wij de leukste en fijnste restaurants van Assen.

Het allerleukste van Assen op een rij!

Brasserie 21

Stoere, leuke tent met oog voor detail. Veel van de beruchte ‘Big Green Egg’ en een duidelijke voorliefde voor biologische gerechten. Mooie ingrediënten krijgen hier een simpele bereiding en worden geserveerd door lieve, oplettende en knappe bediening. Hier moet je zijn voor de allerbeste burgers en tosti’s van de stad. Gezellig hoor!

Brasserie 21 Assen

Brasserie 21
Markt 21
Assen

Touché

Als er ergens met liefde gekookt wordt, is het hier  bij Hotspot Touché op de Markt, nummer 20! Karin en Michel zijn de creatieve breinen van Touché en weten ieders smaakpapil te raken. Ze werken met streekproducten, biologisch waar het kan en besteden veel aandacht aan elk gerecht. Dat voel je, dat proef je en dat zie je!

Touche-Assen

Touché
Markt 20
Assen

Dol op wijn & spijs?

5 restaurants,
5 gerechten,
5 wijntjes? 

Ontdek de leukste en beste restaurants van Assen tijdens de WijnSpijs Wandeling.

Al meer dan 100.000 foodies gingen je voor! 

Kaarten zijn alleen te koop in de voorverkoop! Wees er snel bij! 

WijnSpijs

Liff

Dit eetcafé heeft een fris interieur, dat goed is verzorgd, met fijne hoekjes om te werken – of voor een eerste date? Ook aan de gerechten wordt veel aandacht besteed – naast betaalbare klassiekers ook uitstapjes naar fusion. Ook voor alleen een goed bakkie mag je trouwens naar binnen

Liff
Brink 14
Assen

Grand café 't Wapen

Lekker ontspannen in het prachtige gebouw van ‘t Wapen in Assen. De menukaart wisselt vaak, maar bestaat uit allemaal publieksfavorieten. Lekker kippetje van het spit? Of een luxe club voor de lunch? De vriendelijke bediening is altijd goed en brengt je alles wat je hartje begeert. 

't Wapen Assen

‘t Wapen
Vaart Z.Z. 1
Assen

De Heeren Hofsteenge

Relaxte en frisse tent waar je de hele dag terecht kunt. Hier ontdek je prachtige cocktails, mooie wijnen en speciale speciaal biertjes. Je bent ook welkom voor een mooie sandwich op desembrood of een heerlijke truffelpasta. Ben jij er al geweest? 

Assen-restaurants

De Heeren Hofsteenge 
Gedempte Singel 3
Assen

Foodguide | Leuke uitjes for foodies in Assen

In Arnhem kun je de leukste dingen doen. Wij hebben voor jullie foodies alvast een paar verzameld. Bereid je voor op dagen heerlijk culinair genieten! Mis je nog iets? Laat het weten in de comments!

WijnSpijs Wandeling Assen

Wandel mee met de WijnSpijs Wandeling! Hier ga je langs de ultieme hotspots van Assen op één zondagmiddag. Je krijgt de lekkerste wijnspijs combinaties en geniet ondertussen van de mooie stad. Koop hier alvast je kaartjes voor 1 maart. Dan ga je langs maar liefst 6 top restaurants!

Waar | Assen centrum
Wanneer | 1 maart 2020
 
Tijden |
12:00 – 17:00 uur


Walking Dinner Assen

Heb jij jouw top 3 al uitgekozen in Assen? Bezoek ze in een keer met een Walking Dinner! Op één avond geniet je van een 3 gangen menu in wel 3 van jouw favoriete restaurants. Dat is pas slim uiteten gaan! Hier kun je alvast reserveren!

Waar | Assen
Wanneer |
Elke avond
Tijden |
vanaf 18:00 uur

 

Bekijk en bewaar alle food- en wijnfestivals van Nederland in deze überhandige foodfestival agenda 2020 als je een dagje uit gaat!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?