Aubergine is een groente boordevol vezels en eiwitten. Daarom dat deze aubergine soep ontzettend gezond is én helemaal vegan! Eet je mee?
Za'atar
Za'atar is een kruid dat in Israël, Palestina en in delen van Libanon en Syrië groeit. Het wordt vaak vertaald als hyspo, oregano of tijm, terwijl za'atar van zichzelf een kruid is. Het kruid is heeft een zeer beperkte productie, waardoor er in potjes za'atar vaak niet zo veel za'atar zit.
Waar je goed op moet letten tijdens het kopen van za'atar is dat er niet een hele lijst met toegevoegde ingrediënten op de verpakking staat. Soemak, sesamzaadjes, olijfolie en zout kunnen prima toegevoegd worden, maar is de lijst langer dan dat? Dan kan je beter op zoek naar andere za'atar. Jigal Krant raadt de za'atar van Nadia en Merijn's Souq aan.
Pul Biber
Deze rode pepervlokken zijn heel mild en hebben een zoete, rokerige smaak. Waar pul biber smaaktrekjes heeft van gedroogd fruit, cranberry's en zongedroogde tomaten, neigt zijn broertje isot biber meer naar een smaak van pottertjes, pure chocolade en rozijnen.
TLV Vegan: land zonder melk en honing van Jigal Krant
Het recept voor deze auberginesoep komt uit dit boek. TLV Vegan is meer dan alleen een receptenboek. Jigal Krant gaat in TLV Vegan op zoek naar de reden waarom Tel Aviv, een kustplaatsje in Israël, is uitgegroeid tot dé vegan stad van de wereld. Tegelijkertijd laat hij zich inspireren en creëert hij heerlijke vegan recepten, boordevol zwammen, noten en groenten.
Kook je graag vegan? Neem dan ook een kijkje bij onze andere vegan recepten.
TLV Vegan: land zonder melk en honing
- Auteur | Jigal Krant
- Fotografie | Vincent van den Hoogen
- Uitgever | Nijgh & van Ditmar
- Omvang | 448 pagina's
- ISBN | 9789038806754
- Prijs | €34,99