Augurken inmaken zorgt ervoor dat je ze langer kunt bewaren.
Zorg ervoor dat je de natuurlijke suikers en de zuurgraad hoog zijn, zo kun je de augurken heel lang conserveren en veel langer bewaren dan normaal! Dit is super leuk om te doen met augurken die je zelf hebt verbouwd!
Augurken eet je zo, uit de pot. Maar ze zijn ook een feestje bij een Reuben Sandwich.
Kruiden en smaakmakers
Om wat extra smaak toe te voegen aan je ingemaakte augurken kun je verschillende (verse of gedroogde) kruiden en smaakmakers toevoegen. Hieronder geef ik wat tips uit het boek van Jessica Koomen.
Kruiden: oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, salie, lavas, dragon, dille, venkelblad.
Zaden: mosterdzaad, korianderzaad, jeneverbessen, anijszaad, karwijzaad, zwarte peperkorrels.
Andere smaakmakers: ui, knoflook, chilipeper, kurkuma, gember, laurierblad, limoen- of citroenblad.
Overig: druivenblad. De tannine in dit blad houdt de augurk knapperiger.
De kruiden en/of smaakmakers voeg je toe aan de pot. De knoflook kun je snijden in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Chilipeper kun je er in zijn geheel in doen of in lange repen snijden. Je kunt de blaadjes van de kruidentakjes rissen of de takjes in hun geheel in de pot doen.
Augurk inmaken uit Seasons Moestuin
Deze tips voor het inmaken van augurken komen uit het boek Seasons Moestuin van zangeres en moestuinfan Jessica Koomen. Het moestuinieren is haar met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd hielp ze haar ouders bij het werken in de tuin. Toen ze in 2012 overstapte op een eetpatroon waar onbewerkte voeding centraal stond, pakte ze dit weer op en kan ze zichzelf nu wel een échte moestuin professional noemen.
Of je nou een beginnende moestuinier bent of een expert in het verbouwen van eigen groente en fruit, kun je met Jessica's boek je geluk niet op. In dit boek helpt ze je op weg met informatie over de basis van je moestuin. Daarnaast geeft ze tips over alles wat je er mee kunt maken in de keuken en hoe je je gewassen goed kunt bewaren. Kortom, hét boek om erbij te pakken wanneer je lekker aan het werk gaat in je eigen moestuin.
- Auteur | Jessica Koomen
- Uitgever | Nijgh & van Ditmar
- Release | 1 februari 2022
- ISBN | 9789038810614
- Bestel hem hier