Net op tijd om het restje van de zomer mee te pakken kregen wij deze beauty binnen op de redactie. Avec No. 3 rosé is een Provence met een grappige marketing gadget. Naast de aantrekkelijke kleur en het minimalistische logo is er namelijk ook een plek om jouw wijn een personal touch te geven, wat dit een heel geschikt cadeau voor de wijnliefhebber maakt.

Lees ook | Top cadeau’s voor de wijnlover

Avec No. 3 Cotes de Provence Rose 

Voor rosé drinkers staan wijnen uit de Provence vaak op no. 1 – maar in dit geval heet de  wijn toch echt no. 3. Er is ook een witte no. 3 en een rosé no. 4 – de hoogte van het cijfer staat voor de kwaliteit van de druiven, waarin no. 1 het ultieme doel is. De druiven komen van de welbekende Provence blend, onder meer Cabernet SauvignonSyrah, Cinsault en Grenache mogen meedoen.

Kleur | een fout die je niet wilt maken

De kleur van deze rosé staat voor veel mensen gelijk aan de kwaliteit van de wijn, maar dat is een vergissing die je liever niet wil maken. De kleur van de wijn zegt namelijk niet zo veel over de wijn. Door de populariteit van de Provence wijnen proberen wijnmakers van over de hele wereld deze kleur ook na te maken. Met andere druivensoorten, die groeien onder andere omstandigheden. Vaak qua kleur heel succesvol. Maar de smaken van de Provence zijn niet zo makkelijk te evenaren. En rosés uit andere gebieden en van andere druiven hebben ook hun eigen prachtige smaken. Al die smaken zijn juist wat wijn voor mij zo leuk maakt.

Wijn cadeau

Wat deze wijn zo leuk maakt is het etiket. Avec betekent ‘met’. Op het lijntje op het etiket kun je dus aangeven met wie of met wat je deze wijn wilt drinken. Schrijf de naam van je gastvrouw of gastheer op het etiket voor een tof cadeau op je volgende BBQ – of stuur een selfie naar je date, wanneer je samen deze fles wilt gaan proeven op jullie volgende uitje.

Mocht je inspiratie nodig hebben voor het Avec-Spijs gedeelte? Provence rosés zoals deze zijn bijzonder veelzijdig als het op wijn en spijs aankomt. Bijvoorbeeld dorade, met jonge aardappels, venkel, tomaat en groene asperges uit de oven is een topcombinatie. Langoustines, pasta met vongole, of een frisse salade met sinaasappel het kan allemaal.

ROSE Avec No. 3

Streek | Land  Provence | Frankrijk
Druiven Cabernet Sauvignon, Syrah, Cinsault, Grenache ea
Proef  Ongecompliceerde droge rosé die vooral heel veel zomerfruit toont. Watermeloen, Festini aardbei, roze grapefruit, perzik en meer.
Drink bij Bovenstaande smaken maken het een perfecte wijn voor op het strand. Lekker de zonondergang bekijken op een hete stranddag. Stop in je strandtas ook een mooie baguette en een fijne chevre, bijvoorbeeld de Saint-Maure de Touraine. Perfect!
Te koop via perfectewijn.nl

Wij hebben deze wijn gekregen van wijnimporteur Vinites.
ROSE Avec No. 3