Avocado toast is een geliefd ontbijtgerecht geworden de laatste jaren, en dat is niet voor niets. Dit simpele maar voldoening gevende gerecht biedt een heerlijke en gezonde manier om de dag te beginnen, en het is ontzettend makkelijk te maken.

Of je nu op zoek bent naar een snel ontbijtje om mee te nemen of een uitgebreide brunch optie om te delen met vrienden, avocado toast is de perfecte keuze. In dit recept deel ik mijn favoriete manier om dit klassieke gerecht te bereiden, met een paar twists en tips om het nog lekkerder te maken.

Pak dus een rijpe avocado, jouw favoriete brood, en laten we aan de slag gaan met dit recept uit het nieuwste boek van Alice Zaslavsky.

Avocado Toast

5 from 1 vote
Recipe by Alice Zaslavsky.
Broodjes

4

personen
Bereidingstijd

20

minutes

Alice Zaslavsky; "Ik deel deze publiekslieveling die ook handig is om te leren bereiden (omdat als je deze bestelt als je buiten de deur eet, je je scheel betaalt om eieren te eten die al even liggen en vaak van tevoren zijn gepocheerd).

Het is ook een recept voor avocado toast dat samenvat wat ik je hoop te bieden met mijn boek: dingen die je graag keer op keer wilt eten, plus variaties en inspiraties voor ingrediënten voor als je eraan toe bent om je verder te ontwikkelen – zoals zwarte knoflook!"

Ingrediënten

  • 8 8 eieren op kamertemperatuur

  • 50 milliliter 50 natuurazijn of citroensap

  • 2 2 tenen zwarte knoflook

  • 1 1 eetlepel kokende water

  • 2 2 rijpe avocado's, geschild en zonder pit

  • 4 4 blokjes gemarineerde feta

  • 1 1 eetlepel marinade-olie

  • 4 4 grote geroosterde boterhammen met knapperige korst, of per persoon 2 kleine boterhammen

  • takjes bladpeterselie of kervel voor erbij

Zo maak je gemakkelijk en snel de perfecte avocado toast

  • Pocheer de eieren. Vul een grote, wijde, ondiepe pan voor de helft met water en breng het water aan de kook (of pocheer de eieren in een kleinere pan in twee ronden. Breek ondertussen de eieren boven een kom.
  • Schenk de azijn of het citroensap bij de eieren in de kom (in plaats van in het pocheerwater), volgens de methode van Nigella Lawson. Je zult zien dat de eiwitten vrijwel direct samentrekken.

    Hier vind je een klassieke manier van eieren pocheren.
  • Draai het vuur lager zodra het water kookt, laat de eieren en de azijn of het citroensap in het water glijden en houd de kom hierbij zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak.
    Let erop dat ook alle azijn of citroensap in de pan belandt. De eieren zullen al behoorlijk snel beginnen rond te draaien en te stollen. Draai het vuur lager als de eiwitten beginnen te schuimen of dreigen langzaam naar boven te drijven, tot ze weer tot rust zijn gekomen.
  • Voor gepocheerde eieren met een vloeibare eidooier volstaat het om ze 2 tot 3 minuten te pocheren. Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten voor een harde eidooier. Schep de eieren met een schuimspaan of draadspaan uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
  • Leg de tenen zwarte knoflook in een kleine kom (als je die gebruikt), schenk de eetlepel kokend water op ze, en prak ze met een vork om ze zacht te maken. (Sla deze stap over bij gebruik van knoflookpasta of -poeder.)
  • Maak de geprakte avocado. Leg de stukken avocado in een kom, voeg de zwarteknoflookpasta, feta en olie toe en prak met een vork alles door elkaar. (Als je knoflookpoeder gebruikt, kun je het nu toevoegen of je kunt het bewaren om op het laatst over de avocado en de eieren te strooien.) Breng de avocado op smaak met zout en zwarte peper.
  • Verdeel de geprakte avocado over de geroosterde boter- hammen. Leg de gepocheerde eieren erop, bestrooi met de bladpeterselie of kervel en serveer.

Tips bij het maken van avocado toast

  • Als je in de winkel geen gemarineerde feta kunt vinden, neem dan naturel feta en voeg je eigen smaakmakers toe. Chili, knoflook en kruiden.
  • Zwarte knoflook is steeds beter verkrijgbaar bij speciaalzaken en om een goede reden - het is waarschijnlijk een van de meest opwindendste ontdekking van een natuurlijke smaakstof sinds de die van de zwarte truffel.
    De knoflook wordt gedurende ongeveer 40 dagen langzaam gefermenteerd in speciale ovens, waardoor de suikers indikken en karamelliseren, de kleur verandert in een somber zwart en de textuur zachter wordt tot hij een dropachtige consistentie heeft.
  • Pocheer de eieren in twee rondes als je pan niet groot genoeg is. Schep na het pocheren van de tweede lading, voorzichtig alle gepocheerde eieren in het nog steeds warme water voor een laatste onderdompeling om ze even kort op te warmen. Laat de eieren opnieuw uitlekken voordat je ze serveert.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Avocado Toast uit Het plezier écht goed koken

Dit kleurrijk kookboek geeft veel plezier in de keuken. Niet alleen staat het bomvol vrolijke en gezonde recepten, maar auteur Alice Zaslavsky strooit ook veelvuldig met handige tips over keukenspullen, en ingrediënten die je niet mag missen.

Eerder deelde we al haar recept voor risotto cacio e pepe, haar variatie op de klassieker pasta cacio e pepe.

  • Titel Het plezier van écht goed koken
  • Auteur Alice Zaslavsky
  • Uitgever Good Cook
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
avocado toast recept van alice

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten