Met dit recept voor een snelle bami goreng zet je binnen no-time een gezellig en gezonde maaltijd op tafel. En iedereen kan zelf pakken!
Bami goreng (gebakken mie) is populair bij Chinese-Indonesische restaurants. Deze variant is gezonder en lekkerder, want zelfgemaakt. Er zit minder zout in en meer groenten. Maar, door de pindasaus en een ei erbij, voelt het toch als comfort food. Een heerlijke combinatie!
Schrik niet van de lijst met ingrediënten, je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Geen zin om groenten te snijden, koop dan een voorgesneden bamipakket. Of haal pindasaus uit een potje.
Wat wel echt een keer leuk is om te doen - zowel qua smaak als qua klus - is het maken van je eigen sambal.
Bami goreng, vega of toch niet?
De smaakmaker in dit gerecht is trassi, gemaakt van gefermenteerde garnaaltjes. Niet helemaal vegetarisch dus, maar trassi is er ook in een vega-variant. In veel supermarkten al te krijgen en anders zeker in de toko!
Ook de meeste kroepoek is gemaakt van garnalen. Deze worden gedroogd en daar wordt een deeg van gemaakt dat gefrituurd wordt. Gelukkig zijn er veel alternatieven, zoals de cassave kroepoek. Ook erg lekker als tussendoortje!