BBQ Wijn Spijs Tips Voor Jouw Barbecue

BBQ Bubbels – Cava

Cava kan natuurlijk altijd – en dus ook bij de barbecue! Schenk hem na het aperitief rustig door als begeleider bij aardappelsalade en pulled pork! Op ons tuinfeestje ging deze als eerste op! Ook een mooie optie, en nóg lekkerder dan de witte is zijn roze zusje…

Fris wit – Sauvignon Blanc

Dit is misschien de meest voor de hand liggende keuze. En zeker als het goed heet is, kan Sauvignon Blanc een hoop verfrissing brengen. Kies er een uit Marlborough, hét gebied uit de Nieuwe Wereld (New Zealand) dat bekend staat om zomerse en stuivend frisse Sauvignons.

Rond & mollig wit – Chardonnay

Ah, Chardonnay! Veelzijdige alleskunner en de ideale begeleider van kreeft, visjes en kip. 

Lees hier de enige 8 feiten die je moet weten over rosé!

Rose – uit de Provence

Absoluut onze favoriet op de BBQ. Vooral als veel verschillende gerechten gaat serveren/maken kun je er niet om deze BBQ wijn heen. Rose past bij sappige hotdogs en gegrilde zalm. Zelfs bij een varkensworstje, blijft deze wijn overeind!

Licht gekoelde rood –  Pinot Noir

Mocht je verschillende wijnen gaan schenken, trek dan deze open bij het hoofdgerecht. Steeds meer mensen weten hoe gelukkig je kunt worden van een gekoeld glas Pinot Noir. Kies er een uit Duitsland of Oostenrijk. Deze soepele rode wijn gaat daar schuil onder de naam Spätburgunder.

Stevig & vlezig rood – Malbec

Wanneer het rundvlees op de grill gaat, kun je er niet meer omheen. En waarom zou je ook. Rood vlees eist een rode wijn.
Let erop. Schenk je wijn écht op de juiste temperatuur. Wij stellen voor om de wijn 15 minuten in de koelkast te zetten, voordat je hem uitschenkt. 

Vinepair bbq wijn
bron: vinepair.com