BBQ Bijgerechten | Braziliaanse Aji Verdesaus & Mexicaanse Coleslaw

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Romige Aji Verdesaus met Limoen

Deze snelle saus is een frisse toevoeging aan het standaardsauzen repertoire op menig BBQ. Gebruik het als dip bij nacho’s, tostada’s of quesadilla’s. Of serveer bij gegrild rood vlees.

Voor 250 ml – bereiding 10 minuten

Benodigdheden

  • 1 handvol korianderblaadjes en stengels
  • 1 kleine groene chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 2 lente-uitjes, grofgehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room

Bereiding

Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus, schenk in een kom en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Knapperige Salade

Eenvoudige salade die in een paar minuten op tafel staat. Ideaal bij de Mexicaanse en Amerikaanse BBQ.

Bijgerecht 6 personen – bereiding 10 minuten

Benodigdheden

  • 2 grote handenvol witte kool, in fijne reepjes gesneden
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 kleine handvol korianderblaadjes, grofgehakt
  • 1 kleine groene chilipeper, in dunne ringetjes
  • sap van 1 limoen
  • 6 el mayonaise
  • 2 el fijne Dijon mosterd
  • 2 el appelciderazijn
  • peper en zout

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een kom.

bijgerechten-BBQ-Mexicaanse-salade

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!