BBQ Bijgerechten | Braziliaanse Aji Verdesaus & Mexicaanse Coleslaw

Romige Aji Verdesaus met Limoen

Deze snelle saus is een frisse toevoeging aan het standaardsauzen repertoire op menig BBQ. Gebruik het als dip bij nacho’s, tostada’s of quesadilla’s. Of serveer bij gegrild rood vlees.

Voor 250 ml – bereiding 10 minuten

Benodigdheden

  • 1 handvol korianderblaadjes en stengels
  • 1 kleine groene chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 2 lente-uitjes, grofgehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room

Bereiding

Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus, schenk in een kom en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Knapperige Salade

Eenvoudige salade die in een paar minuten op tafel staat. Ideaal bij de Mexicaanse en Amerikaanse BBQ.

Bijgerecht 6 personen – bereiding 10 minuten

Benodigdheden

  • 2 grote handenvol witte kool, in fijne reepjes gesneden
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 kleine handvol korianderblaadjes, grofgehakt
  • 1 kleine groene chilipeper, in dunne ringetjes
  • sap van 1 limoen
  • 6 el mayonaise
  • 2 el fijne Dijon mosterd
  • 2 el appelciderazijn
  • peper en zout

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een kom.

bijgerechten-BBQ-Mexicaanse-salade

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email