Met deze BBQ groente spies hoeven vegetariërs en veganisten het niet meer bij een salade en wat brood te houden. Nice!

Maar ook voor voor degene die af en toe wel kunnen genieten van een stukje vlees of vis bij de barbecue; met deze groente spies maak je je BBQ compleet én wat gezonder.

Groente van de BBQ zijn enorm smaakvol, als je weet hoe je ze op een juiste manier moet bereiden en kruiden. Die rokerig smaken en hoge temperaturen zijn perfect voor bijvoorbeeld broccoli. Echt proberen dus!

Wedden dat deze groente spiesen voortaan standaard op je BBQ menu staan? Meer inspiratie nodig? Maak je BBQ compleet met deze barbecue recepten.

BBQ Groente spiesen met nieuwe aardappels, lentegroenten en salsa verde

5 from 1 vote
Recipe by Alice Hart Course: BBQ gerechtDifficulty: gemiddeld
8 spiesen

4

personen
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes

Alice: ''Dit recept voor groente van de barbecue is bedacht om de eerste aardappels, paarse spruitbroccoli en groene asperges te vieren en om die arme veganisten en vegetariërs, die zo vaak tekortkomen bij barbecues, een plezier te doen.

Je kunt het recept verdubbelen voor grote eters; ik heb de porties bescheiden gehouden, omdat ik ervan uit ben gegaan dat er verschillende salades en brood bij de spiesen worden geserveerd.
Maak deze makkelijke en salsa verde met verse groene kruiden.

Ingrediënten groentespies

  • 175 ml 175 salsa verde

  • 300 g 300 kleine nieuwe aardappels

  • 250 g 250 paarse spruitbroccoli, in stukken van 5 cm

  • 1 bosje 1 groene asperges, in stukken van 5 cm

  • 100 g 100 groene olijven zonder pit

  • 3 el 3 olijfolie, plus extra om in te vetten

  • Ook nodig
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding bbq groente spies

  • Leg de aardappel in ruim water in een middelgrote pan en voeg een flinke snuf zout toe. Breng ze aan de kook en laat ze 10-12 minuten sudderen, totdat ze net zacht, maar absoluut niet papperig zijn. Giet ze af in een vergiet. Doe ze daarna in een grote mengkom en voeg de broccoli toe. Voeg flink wat zwarte peper en een beetje zout toe. Voeg een eetlepel salsa verde en de olijfolie toe en schud de groenten voorzichtig om, totdat ze goed gemengd zijn en met een laagje olieachtige dressing bedekt zijn.
  • Rijg de groenten aan de geweekte, uitgelekte spiesen; maak twee spiesen per persoon en wissel de aardappels en olijven af met de stukken broccoli en asperges.
  • Als je geen barbecue met withete kolen hebt, zet je een grillpan op hoog vuur totdat hij gloeiend heet is of verwarm je de grill voor op middelhoog. Leg de spiesen in een met olie ingevette braadslee als je de grill gebruikt. Gril de spiesen 5-6 minuten, totdat de groenten sissen, beetgaar zijn en zwarte plekjes hebben. Draai ze halverwege de grilltijd om.
  • Serveer de spiesen met een kom met de resterende salsa verde, zodat iedereen een flinke hoeveelheid salsa over de groenten kan scheppen.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Groentespies uit Het Grote Groente Boek van Alice Hart

  • Auteur | Alice Hart
  • Uitgever | Terra
  • Release | 19 september 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
Het_grote_groenteboek

Alice Hart weet hoe moeilijk het is om een gezonde maaltijd te bereiden wanneer daar weinig tijd voor is. Ook het gebrek aan inspiratie zorgt ervoor dat er vaak gekozen wordt voor de makkelijke en dus ongezonde weg. Alice probeert haar lezers te stimuleren om op een leuke manier meer groente en dus vitamines binnen te krijgen.

Met dit kookboek geeft zij jou een zetje in de juiste richting door veel vegetarische recepten en zelfs enkele veganistische recepten te delen. Groente staat in dit boek centraal, maar het boek bevat niet alleen recepten, maar er staan ook hoofdstukken in met informatie over hoe kleuren in verband staan met vitaminen en mineralen die in groenten zitten.


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten