Op zoek naar lekkere barbecue recepten? Dit visrecept voor op de BBQ is super origineel, verrassend en niet moeilijk te maken. Lees snel verder!

➡️ 🔥 Hier vind je alle BBQ recepten van WijnSpijs 

De forel is een iets vettige vis met een fijne structuur en neutrale smaak. Het is daardoor super veelzijdig. Deze zalmachtige wordt meestal gekweekt en is daarom het hele jaar verkrijgbaar. Grote kans dat de regenboogforel in jouw winkelmandje beland, want dit is de meest verkochte gekweekte forel.

Visrecept voor de BBQ | Forel in Pancetta

Met het recept in dit artikel kun je de vis heerlijk bereiden. Door het ‘verpakken’ van de forel in dunne plakjes spek wordt de vis beschermt tegen de hitte waardoor hij minder snel droog wordt. Daarnaast geeft de spek een mooie smaak af.

forel in pancetta

Forel grillen en roosteren

Met gegrilde krieltjes

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • olijfolie
  • 4 forellen, schoongemaakt
  • zout
  • 4 el kruidenboter
  • sap van 1 citroen
  • 12 plakjes pancetta
  • 1 citroen in schijfjes

Extra nodig

  • houten spiesjes

Wil je meer vis op de BBQ? Probeer de luxe gegrilde kreeftenstaarten.

Bereidingswijze BBQ

Krieltjes

  1. Boen de krieltjes schoon onder de koude kraan en rijg ze op spiesjes.
  2. Bestrijk ze met olijfolie en leg op de indirecte zone van de bbq zodat ze langzaam garen en in ca. 25-30 min. goudbruin zijn. TIP: Voor een snellere versie kook je de krieltjes eerst beetgaar in 5-8 min. Laat ze volledig afkoelen voor je ze grilt.

Forellen

  1. Was de forellen onder de koude kraan (buiten en binnenkant), dep droog en bestrooi licht met zout.
  2. Druppel het citroensap erover en vul de buikholte met 1 el kruidenboter. Snij de zijkanten in en stop daar de schijfjes citroen in.
  3. Wikkel de forel in pancetta. Leg de ingevette forel op een goed schoongemaakt rooster.
  4. Gril de vis ca. 7 min. (afhankelijk van de dikte) per kant tot het spek knapperig is.

TIP: In plaats van pancetta kun je ook ontbijtspek gebruiken

Light barbecuen

In ‘Gegrild en geroosterd‘ staan ruim 100 lekkere en gevarieerde recepten. Marjolijn Rosendaal en Anya van de Wetering vonden het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren, dus het zijn vooral gerechten met groente, vis, gevogelte, vleesvervangers en kleinere porties vlees.

Daarnaast zijn zij ook de bijgerechten niet vergeten! Recepten voor oranjebloesemwater, fruit op de barbecue, platbrood, chips van verschillende groenten en heerlijke dessert zijn beschreven. Mocht je nog geen trek hebben gekregen, dan zorgen de foto’s van Bella Thewes in het boek daar wel voor!

 Uit dit boek mochten wij ook een tof vegetarisch recept voor de BBQ delen, luxe vegetarische burgers!

Gegrild en Geroosterd

Auteurs | Marjolijn Rosendaal en Anya van de Wetering
Uitgever | Terra
Technische gegevens |
Omvang: 240 pagina’s
EAN 9789089897909
Prijs € 26,99

Ook light barbecuen? Koop hier jouw exemplaar!