Met het recept in dit artikel bereid je heerlijke vis op de bbq. Door het ‘verpakken’ van de forel in dunne plakjes spek wordt de vis beschermt tegen de hitte waardoor hij minder snel droog wordt. Daarnaast geeft de spek een mooie smaak af.
De forel is een iets vettige vis met een fijne structuur en neutrale smaak. Het is daardoor super veelzijdig. Deze zalmachtige wordt meestal gekweekt en is daarom het hele jaar verkrijgbaar. Grote kans dat de regenboogforel in jouw winkelmandje beland, want dit is de meest verkochte gekweekte forel.
Gegrild en geroosterd van Marjolein Rosendaal en Anya van de Wetering
In ‘Gegrild en geroosterd‘ staan ruim 100 lekkere en gevarieerde recepten. Marjolijn Rosendaal en Anya van de Wetering vonden het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren, dus het zijn vooral gerechten met groente, vis, gevogelte, vleesvervangers en kleinere porties vlees.
Daarnaast zijn zij ook de bijgerechten niet vergeten! Recepten voor oranjebloesemwater, fruit op de barbecue, platbrood, chips van verschillende groenten en heerlijke dessert zijn beschreven. Mocht je nog geen trek hebben gekregen, dan zorgen de foto’s van Bella Thewes in het boek daar wel voor!
Gegrild en Geroosterd
Auteurs | Marjolijn Rosendaal en Anya van de Wetering
Uitgever | Terra
Omvang | 240 pagina’s
Prijs | € 26,99