Met het recept in dit artikel bereid je heerlijke vis op de bbq. Door het ‘verpakken’ van de forel in dunne plakjes spek wordt de vis beschermt tegen de hitte waardoor hij minder snel droog wordt. Daarnaast geeft de spek een mooie smaak af.

De forel is een iets vettige vis met een fijne structuur en neutrale smaak. Het is daardoor super veelzijdig. Deze zalmachtige wordt meestal gekweekt en is daarom het hele jaar verkrijgbaar. Grote kans dat de regenboogforel in jouw winkelmandje beland, want dit is de meest verkochte gekweekte forel.

Forel in pancetta met krieltjes

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Mediterraans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Op zoek naar lekkere barbecue recepten? Dit visrecept voor op de BBQ is super origineel, verrassend en niet moeilijk te maken. Lees snel verder!

Ingrediënten

  • 500 g 500 krieltjes

  • olijfolie

  • 4 forellen, schoongemaakt

  • zout

  • 4 el kruidenboter

  • sap van 1 citroen

  • 12 plakjes pancetta

  • 1 citroen in schijfjes

  • EXTRA NODIG
  • Houten spiesJes

Krieltjes maken op de bbq

  • Boen de krieltjes schoon onder de koude kraan en rijg ze op spiesjes.
  • Bestrijk ze met olijfolie en leg op de indirecte zone van de bbq zodat ze langzaam garen en in ca. 25-30 min. goudbruin zijn. TIP: Voor een snellere versie kook je de krieltjes eerst beetgaar in 5-8 min. Laat ze volledig afkoelen voor je ze grilt.
  • Zo maak je de forellen op de BBQ
  • Was de forellen onder de koude kraan (buiten en binnenkant), dep droog en bestrooi licht met zout.
  • Druppel het citroensap erover en vul de buikholte met 1 el kruidenboter. Snij de zijkanten in en stop daar de schijfjes citroen in.
  • Wikkel de forel in pancetta. Leg de ingevette forel op een goed schoongemaakt rooster.
  • Gril de vis ca. 7 min. (afhankelijk van de dikte) per kant tot het spek knapperig is.

Tips

  • In plaats van pancetta kun je ook ontbijtspek gebruiken.
  • Eet je liever geen (varkens)vlees? Laat de pancetta dan gewoon weg. Verpak de vis in dit geval wel in aluminiumfolie om te voorkomen dat hij uitdroogt.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Gegrild en geroosterd van Marjolein Rosendaal en Anya van de Wetering

In ‘Gegrild en geroosterd‘ staan ruim 100 lekkere en gevarieerde recepten. Marjolijn Rosendaal en Anya van de Wetering vonden het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren, dus het zijn vooral gerechten met groente, vis, gevogelte, vleesvervangers en kleinere porties vlees.

Daarnaast zijn zij ook de bijgerechten niet vergeten! Recepten voor oranjebloesemwater, fruit op de barbecue, platbrood, chips van verschillende groenten en heerlijke dessert zijn beschreven. Mocht je nog geen trek hebben gekregen, dan zorgen de foto’s van Bella Thewes in het boek daar wel voor!

gegrild en geroosterd

Gegrild en Geroosterd

Auteurs | Marjolijn Rosendaal en Anya van de Wetering
Uitgever | Terra
Omvang | 240 pagina’s
Prijs | € 26,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten