BBQ recepten | Al onze favoriete recepten van de barbeque bij elkaar! [tip]

Eindelijk zomer en dus tijd om aan de slag te gaan met BBQ recepten. Het leek ons zelf wel handig om ze handig en overzichtelijk bij elkaar te zetten. Hier vind je dus alles voor de barbecue dus; visrecepten, koele drankjes, mooie vegetarische recepten voor op je Green Egg en de allerlekkerste side dishes en meer. 

Ben je dus op zoek naar fijne recepten voor de barbecue dan zit je hier goed. Stook dat vuurtje maar vast op. Het wordt een heerlijke zomer!

bbq recept
bbq recepten

Alle BBQ recepten handig bij elkaar


We hebben de BBQ recepten handig in verschillende categorieën bij elkaar gezet. Naast recepten voor eten, staan er ook drankjes tussen - check de waanzinnige homemade ice tea's bijvoorbeeld. Dat soort kleine dingen maken je BBQ tot een feest. Ben je trouwens nog op zoek naar een fijne afspeellijst? Klik dan even hier.

Onze favoriete gerechten en bereidingen dus in deze volgorde. Aan de slag! 🔥

  • Vleesgerechten voor de BBQ 
  • Visgerechten voor de BBQ  
  • Vegetarische recepten voor de BBQ
  • Bijgerechten voor bij de BBQ
  • Spreads en sauzen voor bij de BBQ
  • Verrukkelijke drankjes voor de BBQ

Vleesgerechten voor op de BBQ

Wie aan barbecuen denkt, denkt meestal aan vlees! Deze categorie kan daarom zeker niet missen in onze BBQ Gids. Vind lekkere recepten met top tips om het vlees of de kip het lekkerste te grillen. Laat je weten wat jouw favoriet is? 

Klik hier voor BBQ recepten met vlees 

Visgerechten voor de BBQ

Leg eens een visje op de BBQ! Als je bang bent dat de vis te snel droog wordt, kun je kiezen voor vette stevige vissteaks, of pak het visje in in bananenpapier of spek.

Klik hier voor visrecepten voor de BBQ

barbecue forel

Vegetarische gerechten voor de BBQ

Tegenwoordig telt elke vriendengroep wel een paar vegetariërs. Voor vegetariërs onder ons is het heus niet altijd een feest om te barbecuen. In het ergste geval sta je de hele avond brood en salade te eten. Maar ook zij kunnen er op los gaan grillen met deze recepten! Ben je een vleeseter? Sla deze recepten zeker ook niet over.

Klik hier voor alle vegetarische BBQ recepten

Mais - Make BBQ great again

Bijgerechten voor de BBQ

Een barbecue is niet compleet zonder lekkere bijgerechten. Iedereen kent nu wel de fruitsalade en stokbrood met smeersels. Maar wil je lekker uitpakken, dan hebben we hier voor jou een paar pareltjes die gaan shinen bij de BBQ!

Klik hier voor de lekkerste bijgerechten

aardappelsalade
Geen zin om de BBQ aan te steken en voor al je vrienden te koken?
➡️ Neem ze eens mee naar een WijnSpijs Wandeling!

Spreads en sauzen voor bij de BBQ

Saus moet! Je kunt natuurlijk de welbekende barbecuesauzen van Remia kopen, maar als je ze zelf maakt zijn ze veel lekkerder! Ook recepten voor heerlijke homemade smeersels mogen natuurlijk niet ontbreken. Dan wordt dat alom bekende stokbroodje ineens verrassend lekker!3

Recepten voor sauzen en spreads voor bij de barbecue

Drankjes voor bij de BBQ

Van al dat eten en in de zon zitten krijg je dorst. Het is daarom van belang om goed te blijven drinken. Wij hebben een paar hele leuke recepten waarmee jouw vochtpeil zeker op goede  hoogte blijft houden.

Recepten voor drankjes

Limonade

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag