Beers en Barrels in Breda wordt door WijnSpijs Wandelaar uitgekozen als beste restaurant van juli 2017

Tijdens de eerste BierSpijs Wandeling in bourgondische stad Breda wordt nieuwbaken WijnSpijs Restaurant direct verkozen als beste restaurant van de maand. Dit brouwhuis in de voormalige Oranjeboom Brouwerij aan de Ceresstraat – Ceres is de godin van het graan – is pas geopend. Hoe heeft dit team de wandelaars zo om hun vingers kunnen winden, en wat onderscheidt ze van de vele andere bierzaken in Breda? Wij spraken met Ivar, de assistent bedrijfsleider. Maar eerst het officiële gedeelte, de cijfers.

De Cijfers

Deze vakantiemaand waren er 1352 wandelaars te vinden in Nederland, samen smikkelden ze 8112 gerechten op. Beers & Barrels in Breda werd door de wandelaars van de WijnSpijs Wandeling verkozen tot beste WijnSpijs Restaurant van de Maand – al was beste BierSpijs Restaurant misschien een betere titel, want deze cijfers werden gegeven tijdens de eerste BierSpijs Wandeling in Breda. Er was in de maand juli ook een BierSpijs in Amsterdam en er waren WijnSpijs Wandelingen in Den Bosch, Den Haag, Venlo en Amsterdam. Venlo was de grootste concurrent voor het Brouwhuis Beers & Barrels, op nummer twee in de lijst van 37 deelnemende restaurants staat XO Wijnbar.

Beers & Barrels Breda
Beers & Barrels Breda

Hip en informeel brouwhuis

Beers & Barrels heeft naast Breda, ook twee vestigingen in Utrecht, een in het centrum en een aan de Oude Gracht. Alle zaken zijn van dezelfde eigenaren. De Bredase vestiging mag met z’n 3 maanden net komen kijken, de andere zaken draaien inmiddels al weer 2,5 jaar mee. Daar zit behoorlijk wat ervaring!

Op dit moment zijn er twee WijnSpijs Wandelingen te boeken in het gezellige Breda. Klik hier voor de restaurants en alle info! 

De jongens en meiden van Beers & Barrels hebben met plezier meegedaan met de BierSpijs Wandeling. ‘Een mooie manier om onszelf op de kaart te zetten! We wilden graag laten zien dat we hier goed eten hebben en een hele mooie bierkaart,’ zegt assistent-bedrijfsleider Ivar Plomp (23). Ook de wandelaars is dat plezier opgevallen: ‘We gaan hier zeker terugkomen. Zeer vriendelijke enthousiaste mensen. Goede uitleg.’ 

Lekker los

De sfeer in de zaak is losjes. Op sommige dagen staat er een DJ vinyl te draaien en de meeste gerechten komen van de BBQ. Niet alleen burgers en kip, maar ook kreeft voor een mooie prijs. Aan sommige tafels kun je zelf je biertje tappen. Hoe leuk!

Beers & Barrels Breda

Brooklyn Sorachi + Sliders Smoked Brisket

Tijdens de BierSpijs Wandeling werd er een tof biertje uit een grote fles gedeeld, de Brooklyn Sorachi Ace Saison. Erbij twee kleine sliders. Een Smoked Brisket met zwarte peperjus en een truffelburger met gesmolten Emmentaler. De Brooklyn Sorachi is een ongefilterd boerenbier met kruidige aroma’s en een frisse smaak van citroengras. De gebruikte  hopsoort – Sorachi Ace Hop – komt uit Japan.

Niet geheel toevallig is deze Saison een van de favorieten van Ivar; ‘Speciaal bier dronk ik wel af en toe, maar wist er niet veel van. Ik koos daarom meestal op ‘safe’ met bekende namen. Sinds ik hier werk ben ik meer aan het proeven. Er is zoveel verschil in bier en dat maakt het combineren ook leuk. Saisonbier is een type wat nog niet veel mensen kennen, stevig en hoppig. Heel leuk om WijnSpijs Wandelaars te laten proeven!

Collega’s

Ik vind het zelf ook leuk om mee te doen aan de wandelingen. Je gaat op een andere manier nadenken over wat je eet en drinkt en je komt nog eens op verrassende plekken. Mijn favoriete keuken  is Italiaans. Vooral een typische zware Sangiovese met een mooi stuk wild. Wel winters voor nu, maar zó lekker. In Breda eet ik graag bij Parc of Barlucca. Of net nieuw is El Patio aan de haven. Het concept van met tapas, pintxos en shared dining spreekt mij ook erg aan. Ongedwongen tafelen en borrelen met veel interactie met collega’s! Eigenlijk precies zoals we bij Beers & Barrels doen.

Beers & Barrels Breda

Beers & Barrels 
Ceresstraat 15A
Breda
076 303 6200