De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 steden. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit bijna 500 restaurants de beste 10 van 2017 gekozen.

Op nummer 2 | De Dis in Scheveningen

Vorig jaar op plek zeven en nu op de tweede plek! Onze WijnSpijs vrienden van de Dis. De Scheveningse Bas (36) en Mayelle (25) staan al jaren torenhoog in de top 10. Geheel terecht, want de wandelaars staat vaak te trappelen om hier te mogen aanschuiven. Sinds enkele jaren maken ze het bij De Dis nog een beetje mooier en kun je na de wandeling aanschuiven voor een heerlijk dessert of een kaasplank. Iets wat menig WijnSpijs-er zich geen twee keer laat zeggen.

Bouillabaisse

Afgelopen WijnSpijs Wandeling kwam er bij deze kanjers een signature dish van Bas op tafel. Bouillabaisse a la Bas. Niet alleen maakt hij er prachtige plaatjes van, in dit piepkleine restaurantje staat zijn vinoloog en vrouw Mayelle ook klaar met de meest mooie wijnen. In dit geval mochten we kiezen. Of een glas Rueda Verdejo of een Armagnac.

De Dis’ WijnSpijs Combinatie

🍴 Bouillabaisse a la Bas, een klassieker in een modern jasje zoals we van hem gewend zijn. Een wereldberoemd Zuid Frans gerecht met verschillende vissen en schelpen in een ongekend mooie presentatie.
🍷Witte aromatische wijn van 100% Verdejo druiven uit de beroemde Rueda streek in Spanje. Of een glas armagnac: een Eau de Vie uit het zuidwesten van Frankrijk. Net als cognac wordt armagnac gemaakt van druiven en gerijpt in eiken, alleen armagnac wordt slechts eenmaal gedistilleerd. Een bijzondere combinatie bij de bouillabaisse.
Bouillabaisse a la Bas

Plezier in je vak

Wat De Dis zo bijzonder maakt, is naast de verse ingrediënten, de persoonlijke benadering en de intieme setting, volgens ons toch wel het plezier dat dit gouden duo schijnt te hebben in hun werk. Ga zelf op bezoek bij Bas en Mayelle. Je eet hier in het oude Scheveningen een vier tot zes gangenmenu dat dagelijks wisselt aan de hand van het aanbod. Hierdoor laat chef Bas zich elke dag weer uitdagen om de mooiste combinatie te maken.

De Dis 
Badhuisstraat 6-8
Scheveningen
070 – 350 0045