De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 steden. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit bijna 500 restaurants de beste tien van 2017 gekozen.

Op nummer 5 | Spaarne66 uit Haarlem

De meiden van Spaarne66 zijn echte WijnSpijs Veteranen en werden afgelopen jaar al Beste WijnSpijs Restaurant van Maart. Ze deden in totaal zo’n 13 keer mee aan de WijnSpijs Wandeling! In Maart versloegen de eerste 49 restaurants. Naast hun Haarlem, in Alkmaar, Arnhem, Zaltbommel, Assen, Wijk bij Duurstede, Hilversum en Gouda. In die laatste stad zat onze nummer 8, Buiten Eten + Drinken, ze op de hielen.

Hadden we eerder een gesprek met zus Sophie (links op de foto), nu kregen we Kim (35) aan de praat over haar favorieten. Kim en Sophie groeide allebei op in Haarlemmerliede – een klein gehucht bij Haarlem – en staan nu zo’n tien jaar aan het roer van hun restaurant. Kim drinkt haar cappuccino bij voorkeur snel (‘voordat-ie koud is’) en heeft vandaag ontbeten met havermout met appel, kardemom en gember, ‘mijn favoriete ingrediënt’. In Spaarne66 probeert ze te laten zien dat aandacht het leven leuker maakt. Veel liefde in het eten én de service dus.

Spaarne66’s WijnSpijs Combinatie

🍴Kwartel, het borstje gebakken en het pootje gekonfijt, aardpeer en mascarpone creme met cepes en lapsang souchon thee in de jus.
🍷Italiaanse Grego di Tufo van de familie Mastroberardino. Mooi in combinatie bij de lichte rokerigheid van de aardpeer en de lapsang souchon, maar ook voldoende body bij de mascarpone en het kwartelpootje. En dan ook niet té overheersend bij het kwartelborstje.
Best een uitdaging en zonder het gerecht had ik deze wijn ook nooit uitgekozen, maar samen was het feest!

Serious Business

De WijnSpijs Wandeling wordt serieus aangepakt. Het personeel wordt uitgebreid gebrieft van te voren, over wat er gaat gebeuren en wat we mensen die bij ons op visite komen willen meegeven. Naast aandacht voor de WijnSpijs Combinatie is die er ook voor de afterparty. Volgens de wandelaars een daverend succes. ‘Kan die na elke WijnSpijs Wandeling?’

Spaarne66
Spaarne 66
Haarlem
023 5513800