Beste WijnSpijs van augustus 2017 bij The French Connection in Amsterdam

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Het is een goede zomer voor het team van The French Connection aan de Amsterdamse Singel. Werd eerder al chef Jef van den Hout genomineerd voor Gault&Millau’s meest talentvolle chef. Begin deze maand riepen de WijnSpijs Wandelaars Jef en zijn team uit tot beste WijnSpijs Restaurant Van De Maand Augustus 2017. Wat maakt The French Connection zo bijzonder? En over welke wijn waren de wandelaars zo enthousiast? Lees snel verder over waar jij ‘m ook bestelt mét een leuke korting. Maar eerst het officiele gedeelte, de cijfers.

De Cijfers

In augustus van 2017 waren er 4 zeer populaire wandelingen. Naast Amsterdam, werd er culinair gewandeld in Utrecht, Apeldoorn en Breda. Het ging er heftig aan toe in de top 3. De gedeelde derde plaats is voor La Niche en Recht, beide in Apeldoorn. Het verschil met onze nummer twee – Florent in Utrecht – is slechts 0,19 punt. Maar uiteindelijk is The French Connection op alle punten (gerecht, wijn, spijs, wijnspijs combinatie, ambiance en service) de baas.

The-French-Connection

The French Connection

Je vindt het prachtige The French Connection op een bijzondere lokatie in het Odeon gebouw. Het restaurant zit in de kelder en bij deze willen we even props geven aan degene die het interieur heeft verzorgd. Nergens voelen we ons claustrofobisch of weggestopt. Sterker nog, eerder comfortabel, knus en gezellig. Terwijl er nergens een raam te bekennen is. Echt heel knap gedaan.

The-French-ConnectionDe tafels achterin zijn goed gedekt. Lekker strak stralend linnen, mooie wijnglazen en zachte leren banken; romantisch en stoer met fijne intieme zitjes en kaarslicht. Nieuw sinds dit jaar is de apéritif bar bij de entree. De wijnkaart is uitgebreid en héél klassiek. En bij je glas Crémant d’Alsace of cocktail wordt uitgepakt met oesters, charcuterie en kaas van De Kaaskamer. Het kan zomaar gebeuren dat je nooit meer aan tafel raakt.

Gnocchi met creme van comté

Goed. Genoeg geklets. We gaan eten. The French Connection serveert Gnocchi met zachtgegaarde varkenswang en créme van Comté. Briljante, slimme combinatie waarvan wij heel blij werden. Sowieso zit de kaart van Jef goed in elkaar. Je kunt kiezen voor menu Tour de France waarin je 4 tot 7 gangen lang wordt verrast door de keuken. Of je kiest lekker zelf van de kaart. Een variatie van het winnende gerecht vind je nu nog op de kaart. Snel reserveren dus, want de kaart wisselt met de seizoenen mee.

French-Connection

En wat drinken we dan?

In het glas speciaal voor de wijnspijs wandeling een Spaanse wijn van Tempranillo druiven. De Finca Resalso van Emilio Moro is een fruitige jonge wijn, met slechts 4 maanden houtrijping van Franse barriques zorgt voor een frisse pittige wijn met structuur. De kersenrode Tempranillo uit Ribera del Duero combineert heel goed met zachte structuren van de varkenswang en de gnocchi. De zuren van de Comté maken de wijnspijs af.

The-French-Connection

Finca Resalso Tempranillo

Emilio Moro is een van de sterren in het opkomende wijngebied Ribera del Duero en staat bekend om zijn elegante, zuivere en complexe wijnen. Alle vijf de wijnen van dit wijnhuis worden gemaakt van Tinto Fino –  zoals de Tempranillo door de locals wordt genoemd. Waar je de vier grote broers van deze Finca Resalso niet zomaar eventjes uit de kelder haalt, is de jongste heel fijn geprijsd.

Tijd om je wijnvoorraad aan te vullen

Ook proberen? Je kunt de al zeer attractief geprijsde Resalso nu nog voordeliger aanschaffen bij Grand Cru Wijnen. Gebruik kortingscode WIJNSPIJS-EMILIO-17 en de korting van 8% wordt direct verrekend. Deze kortingscode is geldig tot 2 oktober 2017.

The French Connection
Singel 460
1017 AW Amsterdam
020 737 3051

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?