Cadeautip: dit zijn de beste kookboeken van 2020!

Emma Wiedijk
Emma Wiedijk

Jaja, we hebben weer een lijst met 6 van de beste en leukste kookboeken van 2020 voor je uitgezocht. Fijn wel, na zo’n raar jaar.

Ontdek hier een selectie van kookboeken met vegan recepten, langzaam gegaard comfort food, makkelijke Oosterse maaltijden en meer! 

[TIP] Deze toppers zijn ook leuk als cadeautje voor de feestdagen!

kookboek cadeau

De leukste en beste kookboeken van 2020

Voor Iedereen | Simply

Sabrina Ghayour heeft een nieuw kookboek uitgebracht met heerlijke, simpele recepten die zijn geïnspireerd op de keuken uit het Midden-Oosten. Ze geeft haar eigen twist aan deze recepten, met smaakvolle, makkelijke en authentieke gerechten als resultaat. 

In ‘Simply’ vind je recepten voor originele snacks, kruidige hoofdgerechten en heerlijke desserts. Er staan ook veel vegetarische en veganistische recepten in, geschikt voor alle foodies dus! 

Het boek staat vol prachtige foto’s en het design is tot in de puntjes verzorgd. Kortom: een toegankelijk boek dat in geen enkele keuken misstaat. 

Simply kookboek

Simply

  • Sabrina Ghayour
  • 978946143242
  • Good Cook  
  • €25,95 

Voor Experimentele Vegans | Vegan East

Milou van der Will heeft een trendy vegan kookboek uitgebracht, vol met plantaardig, Oosters eten bomvol smaak. Je zou bijna vergeten dat er geen vlees in zit. Handig: aan het begin van het boek staat een overzicht van producten die de basis vormen voor veel van de recepten. 

In Vegan East vind je recepten voor onder andere Oosters streetfood, basisrecepten voor pittige olie en smaakvolle sauzen, plantaardig comfort food en meer. De recepten kunnen er wat uitdagend uit zien voor beginnende koks, maar het valt mee, gewoon doen. Het resultaat mag er zeker zijn!

Naast aantrekkelijke foto’s staan er ook schitterende Illustraties in dit boek, het heeft een supertof arty en modern design. Geldt ook voor de indeling van de recepten trouwens. Vast een voorproefje? Wat dacht je van deze vegan curry

Vegan East

  • Milou van der Will
  • 9789461432391
  • Good Cook
  • €25,95 
Vegan East kookboek

Voor Relaxte Foodies | Slow

Wat een fijn en relaxt kookboek is dit.  Zeker een aanrader voor fans van de slowcooker. Veel gerechten zijn tijdens de koude winterdagen heerlijk verwarmend en laten het huis fantastisch ruiken. De receptuur is toegankelijk, ook voor minder ervaren koks. 

In dit boek vind je uiteenlopende recepten, geïnspireerd op internationale keukens. Van langzaam gegaard vlees- en gevogelte (zoals deze kip uit de oven) en smaakvolle, kruidige curry’s tot stevige soepen en gegratineerde groenten. 

Er zijn vegetarische recepten te vinden in dit boek, maar het is wel meer geschikt voor de vleesliefhebbers onder ons die er geen probleem mee hebben om gerechten lekker lang in de oven, of op het fornuis te laten staan. In de tussentijd kan je natuurlijk wel gewoon iets anders doen, de hitte doet het meeste werk! 

Slow 3D rgb

Slow

  • Louise Franc
  • 9789461432469
  • Good Cook 
  • €32,50

NIEUW!

Onze tweede online wijn-spijs cursus
combineren kun je leren

WijnSpijs Academy

Video afspelen

Voor British Pielovers | The Pie Room

Dit kookboek van Calum Franklin is voor alle lovers van de Britse delicatesse: pie. Als je deze recepten goed wil maken ben je wel even bezig en het kan een uitdaging zijn, maar als je eenmaal een geweldige, smaakvolle pie op tafel zet kan je niet anders dan trots zijn op jezelf. 

Je krijgt daarbij alle instructies die je nodig hebt: in dit boek lees je ook hoe je deeg maakt en welke tools je allemaal nodig hebt voor het bereiden van de perfecte Britse pie. Er staan zowel recepten voor zoete als hartige pies in. 

Jamie Oliver noemt de auteur Calum The King of Pie, dat moet wat zeggen. Maak er eens een voor de feestdagen, zoals deze runderpastei met stilton en ui! 

The Pie Room

  • Calum Franklin 
  • 9789045220413
  • Karakter Uitgevers 
  • €24,99 
The Pie Room 2D

Voor Creatieve Groentenfans | Restaurant de Kas Amsterdam: Van het land op het bord

Restaurant de kas in Amsterdam serveert sinds 2017 gerechten met groenten uit eigen kas. Het concept van de Kas is modern: biologische, duurzame seizoengroenten als de de ster van elk gerecht, geserveerd uit eigen kas en de lokale tuinen van bevriende boeren.

De kas heeft nu een parel van een kookboek uitgebracht met een verzameling van hun mooie, gastronomische gerechten erin. Je zou het niet zeggen, maar deze recepten zijn verrassend gemakkelijk om te maken. Kan je zeker mee aankomen als je een etentje voor vrienden of familie (of allebei) organiseert, de kleuren spatten van het bord af. 

Voorproefje? Hier lees je een recept voor gestoofde koolrabi en hier een voor rabarber met croissant uit dit kookboek. 

restaurant de kas kookboek

Restaurant de Kas Amsterdam: Van het land op het bord

  • Wim de Beer en Jos Timmer
  • 9789021575315
  • Kosmos Uitgevers
  • €34,99 

Voor de hele familie | Big Mamma's Cucina Popolare

Mamma mia! Italiaans  eten is altijd goed, en eigenlijk mag een Italiaans kookboek met traditionele receptuur in geen enkele keuken ontbreken.  Het fijne van de Italiaanse keuken is dat hij door zijn simpliciteit voor iedereen toegankelijk is en dat ook kinderen er van smullen. Ideaal kookboek voor de thuiskok die door de weeks makkelijk en snel iets lekkers op tafel wil zetten. 

Dit boek staat vol fantastische pasta’s, risotto’s, pizza’s, salades en zalige Italiaanse desserts. En ja, er staat natuurlijk ook een geweldig recept voor tiramisu in.

[Leuk om te weten] Tiramisu betekent in het Italiaans letterlijk: trek (tira) me (mi) omhoog (su), je weet dus voortaan wat te doen als je een dipje hebt. 

Big Mamma's Cucina Popolare

  • Big Mamma
  • 9789461432377
  • Good Cook 
  • €35,00 
Big Mamma's Cucina Popolare Boek
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?