Bickers aan de Werf in Amsterdam is uitgeroepen tot Beste WijnSpijs Restaurant van de Maand oktober. Wat een prestatie! Het is namelijk de eerste keer dat ze mee hebben gedaan aan de WijnSpijs Wandeling. En dan was de wandeling Amsterdam aan ’t IJ ook nog gloednieuw. Benieuwd naar de winnende WijnSpijs combinatie? Lees het hier.

De cijfers

Deze maand waren er 13 WijnSpijs Wandelingen waar totaal 79 restaurants aan meededen. Er wandelden in totaal 3.134 foodies mee, waarvan 304 in Amsterdam. Naast onze hoofdstad waren er o.a. wandelingen in Haarlem, Leiden, Tilburg en Den Haag.

Unieke locatie in Amsterdam

Bickers aan de Werf is gelegen aan de Amsterdamse Westerdok. Je eet hier lekker buiten eten met een prachtig uitzicht over de jachthaven. Heel bijzonder! Naast het mooie uitzicht viel de extreem aardige en deskundige bediening ook op. ‘Meest vriendelijke ontvangst van allemaal‘ en ‘echte gastvrouw‘ zijn de woorden van onze wandelaars in Amsterdam.

Eigenaren Daniëlle en Raymond runnen het restaurant al 13,5 jaar met veel plezier en succes. De menukaart is aantrekkelijk en gevarieerd, zowel voor lunch en diner. Wil je graag een wijnarrangement bij het diner? Geen probleem, want Bickers heeft minimaal 18 open wijnen! Er zit dus altijd wat voor je bij!

Bickers aan de Werf Amsterdam gerecht

De winnende combinatie

Tijdens de WijnSpijs Wandeling serveerde Bickers aan de Werf een vegetarische Indiase curry met noedels. Ik hoor je denken, hoe kan zo’n ‘simpel’ gerecht de winnende zijn? Nou dat zal ik je vertellen! De curry was zó enorm lekker dat wij letterlijk ons bordje hebben afgelikt! Hij was zacht en romig, maar soms kwam er een fijne pittige smaak tevoorschijn.

Wil jij WijnSpijs wandelen in de Indische Buurt in Amsterdam? Haal dan snel je kaartjes!

En dan hebben we nog niet eens over de wijn gehad

Naast de curry serveerde ze een mousserende wijn uit India. De Sula Brut komt uit Nashik/Maharashtra. De bubbel heeft een lichte en elegante smaak. Heel bijzonder om te proeven en een topcombi met de curry!

Alles klopte bij Bickers! Naast de bijzondere combinatie was er ook een dame van Sula voor extra uitleg over de wijn. De wijn en spijs combinatie was erg goed en de sfeer zat er goed in! Wat een feest om hier te mogen eten!

Daniëlle en Raymond

Nog een paar vragen voor Daniëlle en Raymond

Je mag  een wijn kiezen voor op een onbewoond eiland, welke zou je meenemen?

  • Pignolo uit Italië/Friuli. Dit is een erg lekkere en intense wijn!

Welke foodtrend vinden jullie tof?

  • Bewustwording. Tegenwoordig hoor je steeds meer dat mensen bewuster bezig zijn met voeding. Dit vinden wij erg belangrijk en juichen dit daarom toe!

Wat vind je van de WijnSpijs Wandeling?

  • Top!! Wij deden voor het eerst mee als restaurant en dit was zeker niet de laatste keer. Het is een aanrader voor iedere Bourgondiër!

Bickers aan de Werf
Bickerswerf 2
1013 KX, Amsterdam
020-3202951