Southern Cross in Heemstede beste WijnSpijs restaurant [juni 2019]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

We hadden het al een beetje zien aankomen. En het is deze toppers wederom gelukt. Southern Cross is (wéér) het beste restaurant van de maand geworden.

Lees hier wat dit restaurant zo bijzonder maakt en bekijk het compleet nieuwe interieur!

Hij in de keuken, zij aan de ‘voorkant’

Het is al vaker bewezen, een echtpaar met een restaurant, dat pakt heel vaak goed uit. Ook in dit geval is het een schot in de roos.

Inmiddels bestaat Southern Cross al weer 16 jaar en hebben Natasja en Peter Edwards twee dochters. Maar ooit ( in 2000 om precies te zijn) emigreerde hij voor haar naar Nederland vanuit Australië. Het succesvolle stel werkte zich een slag in de rondte om een van de beste restaurants in de regio op te zetten. Met succes.

Beste restaurant van de maand

Deze kop zou je bekend kunnen voorkomen. Southern Cross werd namelijk door de WijnSpijs Wandelaars al een paar keer eerder uitgeroepen als beste van de maand. In 2017 & 2018 stonden ze in de top 5 van Nederland. Een hele verdienste!


Ontdek de leukste restaurants van Haarlem tijdens de WijnSpijs Wandeling XXL. Beleef deze grootste WijnSpijs Wandeling ooit.
Haal snel kaarten in huis, op = op.


De wijnkaart

Natasja’s team schenkt eigenlijk alleen maar wijnen uit Australië en Nieuw Zeeland. Op de wijnkaart barst het van de iconen, vernieuwende pareltjes en spannende druivensoorten en gebieden. Niet alleen is de wijnkaart goed geprijsd, er is ook altijd een zeer goed samengesteld wijnspijs arrangement te boeken. Aan tafel superleuk en kundig toegelicht door de sommeliers.

Deze combinatie gooide hoge ogen bij het culinaire publiek.

D’Arenberg | The Witches Berry

Tijdens de WijnSpijs Wandeling op 23 juni kregen de foodies een blend van Viognier, Marsanne en Chardonnay geschonken met de naam The Witches Berry. Deze wijn van d’Arenberg winery is gemaakt in Mc Laren Vale en Adelaide Hills. Licht houtgerijpt geeft de wijn tonen van geel fruit, limoen en groene appel met nootachtige aroma’s.

WijnSpijs Wandelaars gaven de combinatie met het gerecht van Peter bijna 5 volle sterren. Wandelaars werden getrakteerd met ‘Seared Coiffin Bay scallops on an almond and cauliflower créme, curry espuma, roasted tomato berries, pickled zucchini, spiced apple vinaigrette & curry crumble’.

Nieuw jasje!

Bezoekers van de WijnSpijs Wandeling werden niet alleen getrakteerd met dit mooie gerecht, ook het interieur kreeg afgelopen maand een complete make-over.


Ter ere van Gastronomische Hoofdstad Haarlem organiseert de Haarlemse Horeca in samenwerking met WijnSpijs en citymarketing Haarlem een bijzondere WijnSpijs Wandeling XXL. Met goodiebags, toffe prijzen en een afterparty wil je dit niet missen!


De familie Edwards leunt niet achterover, maar is er op gebrand om – ook na 16 jaar – nog steeds elke gast te behandelen alsof het de allereerste is. Dat maakt dat je je hier altijd bijzonder welkom voelt. Aanrader.

Doen!

Heb je nog nooit bij Southern Cross gegeten? Foei!
Snel een reservering maken, want hier loopt de agenda binnen no time vol.

Southern Cross
Zandvoortselaan 24
Heemstede

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?