We hadden het al een beetje zien aankomen. En het is deze toppers wederom gelukt. Southern Cross is (wéér) het beste restaurant van de maand geworden. 

Lees hier wat dit restaurant zo bijzonder maakt en bekijk het compleet nieuwe interieur!

Hij in de keuken, zij aan de ‘voorkant’

Het is al vaker bewezen, een echtpaar met een restaurant, dat pakt heel vaak goed uit. Ook in dit geval is het een schot in de roos. 

Inmiddels bestaat Southern Cross al weer 16 jaar en hebben Natasja en Peter Edwards twee dochters. Maar ooit (in 2000 om precies te zijn) emigreerde hij voor haar naar Nederland vanuit Australië. Het succesvolle stel werkte zich een slag in de rondte om een van de beste restaurants in de regio op te zetten. Met succes.

Beste restaurant van de maand

Deze kop zou je bekend kunnen voorkomen. Southern Cross werd namelijk door de WijnSpijs Wandelaars al een paar keer eerder uitgeroepen als beste van de maand. In 2017 & 2018 stonden ze in de top 5 van Nederland. Een hele verdienste!

Southern Cross interieur

De wijnkaart

Natasja’s team schenkt eigenlijk alleen maar wijnen uit Australië en Nieuw Zeeland. Op de wijnkaart barst het van de iconen, vernieuwende pareltjes en spannende druivensoorten en gebieden. Niet alleen is de wijnkaart goed geprijsd, er is ook altijd een zeer goed samengesteld wijnspijs arrangement te boeken. Aan tafel superleuk en kundig toegelicht door de sommeliers.

D’Arenberg | The Witches Berry

Southern Cross gerecht
Deze combinatie gooide hoge ogen bij het culinaire publiek.

Tijdens de WijnSpijs Wandeling op 23 juni kregen de foodies een blend van Viognier, Marsanne en Chardonnay geschonken met de naam The Witches Berry. Deze wijn van d’Arenberg winery is gemaakt in Mc Laren Vale en Adelaide Hills. Licht houtgerijpt geeft de wijn tonen van geel fruit, limoen en groene appel met nootachtige aroma’s.

WijnSpijs Wandelaars gaven de combinatie met het gerecht van Peter bijna 5 volle sterren. Wandelaars werden getrakteerd met ‘Seared Coiffin Bay scallops on an almond and cauliflower créme, curry espuma, roasted tomato berries, pickled zucchini, spiced apple vinaigrette & curry crumble’.

Nieuw jasje!

Southern Cross Heemstede

Bezoekers van de WijnSpijs Wandeling werden niet alleen getrakteerd met dit mooie gerecht, ook het interieur kreeg afgelopen maand een complete make-over.

De familie Edwards leunt niet achterover, maar is er op gebrand om – ook na 16 jaar – nog steeds elke gast te behandelen alsof het de allereerste is. Dat maakt dat je je hier altijd bijzonder welkom voelt. Aanrader.

Doen!

Heb je nog nooit bij Southern Cross gegeten? Foei! 
Snel een reservering maken, want hier loopt de agenda binnen no time vol.

Southern Cross 
Zandvoortselaan 24 
Heemstede