Beste restaurants van januari | Proefverlof Leeuwarden

WijnSpijs
WijnSpijs

Januari 2019 had een goede start: met 5 WijnSpijs wandelingen, 31 deelnemende zaken en maar liefst 1.367 deelnemers! Dry January hield deze wandelaars gelukkig niet tegen! Restaurant Proefverlof stak er met kop en schouders bovenuit. Een 4,68 (van de 5) voor het gerechtje, én een gemiddelde van een 4,68. Dit zorgde ervoor dat Het Proefverlof  niet alleen het beste restaurant van Leeuwarden is, maar ook zonder twijfel De hotspot van de maand is geworden! Wat een cijfers hé?!

proefverlof leeuwarden

Wil jij ook eens meelopen met een Culinaire Wandeling? En daarnaast smullen van de beste WijnSpijs combinaties?! Bekijk hier de agenda!

Leeuwarden, dé stad in het noorden

Met genoeg grachtengordels, prachtige monumenten en het charmante centrum is Klein Amsterdam een passende bijnaam voor Leeuwarden. Het barst van de leuke boetiekjes! En de Kleine Kerkstraat is zelfs meerdere keren uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland. En het eten… man, wat kun je hier goed eten!

Ik wil meer weten over de hotspots van Leeuwarden!

Proefverlof Leeuwarden
Bij Willem Schaafsma eet je gerechten uit alle windstreken. Daarnaast worden ze gemaakt van streekgebonden producten die komen van lokale leveranciers. De gerechten zijn eenvoudig, maar perfect bereid met de beste duurzame ingrediënten. Proefverlof bevindt zich in een voormalig gevangenisgebouw – wat spectaculair verbouwd is! Wat dacht je van geboeid dineren of privé dineren/vergaderen in je eigen cel? Bij Proefverlof kan het allemaal! Vergeet niet te reserveren, want deze prachtplek is zeer ‘hot’.

Ook naar Proefverlof?

‘Proefverlof, voortreffelijke Gamba’s’
Proefverlof serveerde op 20 januari tijdens de WijnSpijs Wandeling gamba’s in tempura met een chili van zoete aardappel, gember en mango! Deze werd perfect gecombineerd met een ‘Grillo Vignaverde uit 2016.’ Deze Italiaanse wijn met een rijpe intense smaak past ontzettend goed bij mango en de andere kruiderij zoals pijnboompitten en marsala. Daarnaast houdt het zuurtje van appel en citrus het geheel prachtig in balans! Een bijzondere wijnspijs combinatie dus!

proefverlof gerecht

witte wijn proefverlof

Gek op Italiaanse wijn? Ga dan op wijnreis naar Italië! Wij gingen je voor…

! Binnenkort bij Proefverlof !
Op 25 februari brengt Guus Thijssen van Guustonomie ‘Het Grote Groente Circus’ naar Proefverlof in Leeuwarden. Willem en chef Jules Borninkhof verwelkomen lokale helden. Denk hierbij aan Marleen en Jeroen van sterrenzaak De Loohoeve, Merijn van Berlo (Choux) en Arvid Schmidt (Entrepot). Zij verzorgen samen een compleet vegetarisch, 8 gangen menu. Waarin groenten de show stelen natuurlijk!

Interesse? Bekijk dan hier hoe jij kunt reserveren!

Proefverlof
Blokhuisplein 40
Leeuwarden
058 – 302 0030

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?