Deventers leukste restaurants op een rij [cityguide]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Het team van WijnSpijs heeft de beste en leukste restaurants in Deventer uitgezocht, zodat jij dat niet meer hoeft te doen!

Zus

Sympathieke sprankelende zussen bestieren deze hippe huiskamer. En wat een leuke zaak is dit! Echt een aanrader. Op de kaart klassiekers met een modern sausje. Elke dag geopend, ook voor lunch, een super betaalbaar.

Zussen in Deventer

Zus
Brink 37
Deventer
0570 – 613 811

Marlin

Wijnliefhebbers kunnen niet om het prachtige Marlin heen. De sommelier serveert meer dan 30 prachtig wijnen per glas. Zoek wat lekkers uit bij de specialiteit ‘Landkip van de Rottiserie’ of laat je adviseren. Sowieso een hele leuke kaart met van alles wat. Wij bestellen ons favoriete vakantie eten ‘Banh Mi’ en combineerde dat schaamteloos met een ‘vegetarische risotto’. Wist die sommelier gewoon een fantastische wijn bij te schenken, hulde!

Marlin-Deventer

Marlin
Brink 50
Deventer
057 – 076 9226
foto ©Frank Everards

Sandton IJsselhotel

Laat het historische centrum van Deventer achter je en stap op het pontje. Binnen twee minuten sta je hier: welkom in Sandton IJsselhotel – een luxe designhotel direct aan de IJssel, met een prachtig uitzicht. De dinerzaal is op sjiek, met linnen en mooie bloemstukken. Uiteraard mag je blijven slapen in een van de 29 riante kamers. Glaasje Champagne erbij en je wil nooit meer weg!

IJsselhotel-restaurant-Deventer

IJsselhotel
Worp 2, Deventer
0570 – 667 080

Restaurant Keizerskroon

Bij menig favoriet, Mario’s Keizerskroon, eet je in een prachtig historisch pand van de Italiaanse keuken. En laat die Mario nou een voorkeur hebben voor gerechten met truffel.. Mamma Mia! Altijd oervervelend. 😀 Op naar Keizerskroon dus. Voor een flinke portie romantiek, vers geschaafde truffel en je favoriete Italiaanse vino!

Keizerskroon-restaurant-DeventerRestaurant Keizerskroon
Stromarkt 12, Deventer
0570 – 641 277

Ontdek de leukste restaurants van Deventer en hun signature dish. Loop mee met de WijnSpijs Wandeling. Bestel snel kaarten. 

Van Marlehuis

Het Van Marlehuis is een bijzonder plekje! Verschillende zaaltjes en plekken om te vergaderen of trouwen, maar ook een fantastische b&b. Het eten komt uit dezelfde keuken van restaurant ‘t Arsenaal en de locals weten het dan al – beter kun je bijna niet krijgen!

Van Marlehuis
Polstraat 18, Deventer
0570 – 616 495

Huis Vermeer

In deze oude bankierswoning kun je slapen en eten! Alleen het haast Koninklijke interieur is al een bezoekje waard. Dit paleisje is zeven dagen in de week open en de keuken draait haar hand niet om voor huisgemaakt gebak, lokale borrelplateau’s of een uitgebreid diner. De kaart is klassiek en veelzijdig.

Huis Vermeer 
Grote Kerkhof 9, Deventer
0570 – 612 826

Bezoek deze restaurants allemaal tijdens de WijnSpijs Wandeling in Deventer! Koop vlug een kaartje!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!