Cityguide | De 9 leukste culinaire hotspots van Harlingen

Tessa Schippers
Tessa Schippers

Harlingen! Deze leuke havenstad in het Noorden van het land, is één van de Friese elf steden. De binnenstad staat bekend om haar gezellige boetiekjes, waar je heerlijk kunt winkelen. 

Maar er is nog veel meer te doen in Harlingen, wandel langs de haven en bekijk de prachtige monumenten die door de stad verspreid zijn.

De stad heeft leuke terrasjes en gezellige restaurants genoeg. We hebben de lekkerste restaurants van Harlingen voor je op een rij gezet!

Eten in Harlingen? Deze spots mag je niet overslaan!

Wijnbar Ons Food & Wine

Cor & Wietske zijn twee gedreven ondernemers. Wietske is vinoloog en voorziet jou graag van een wijnadvies, want kiezen kan lastig zijn uit de 40 verschillende wijnen!

Het is een aanrader om hier eens voor een high wine heen te gaan. Wietske legt je de wijn uit, terwijl jij geniet van de lekkere bijpassende hapjes. Klinkt goed he!  

wijnbar ons food & wine uit harlingen

Ons Food & Wine 
Voorstraat 73
Harlingen 

't Havenmantsje

Vroeger werd hier het recht gesproken, nu kunnen we er terecht voor de culinaire verrassingen van meesterkok Marco Polderman en zijn keukenbrigade. De Waddenzee heeft veel te bieden, net als de vruchtbare grond achter de dijk. Ze maken daarom gebruik van lokale producten! 

Als je zin hebt in écht een speciale avond, kies dan voor de chef’s table. Chef Marco bereid dan een verrukkelijk 10-gangen menu voor je neus. 

't Havenmantsje Harlingen

‘t Havenmantsje
Havenplein 1
Harlingen

Ontdek de leukste en mooiste restaurants van Harlingen op één zondagmiddag. Wandel mee met de WijnSpijs Wandeling op 8 maart.

Nooitgedagt

Nooitgedagt is een pareltje om te zien! Het zit gevestigd in een oud pakhuis, waar onder andere kaas, wijn en boter werd opgeslagen. Nu kun je er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht om een kop koffie te drinken, te borrelen of de creaties van de keuken te ontdekken! 

Ga je uit eten met kinderen? Hier kun je rustig bijkletsen terwijl de kinderen spelen in de speciale kinderhoek!  

Nooitgedagt Harlingen

Nooitgedagt 
Grote Bredeplaats 35
Harlingen

De Jasmijn

Petra en Iris zijn de uitbaters van De Jasmijn. Petra maakt prachtige gerechten met de beste ingredienten zoals heerlijke salade vol dagverse groenten. Dat alles zelf gemaakt wordt kun je zelf zien aan een van de krukken aan de bar van de open keuken!  
Ook aan de voorkant is alles dik in orde, van fantastische koffie tot een fijn glas wijn. 

De Jasmijn
Grote Bredeplaats 15
Harlingen 

Zeezicht

Wie graag dineert met een prachtig uitzicht, is hier helemaal op z’n plek! Er gebeurt altijd wel wat in de historische haven waar je op uitkijkt. Het drie-gangenmenu wisselt maandelijks en de a-la-carte verandert mee met de seizoenen.  

Het mooie pand waar Zeezicht in gevestigd zit wordt het Zeekasteel genoemd. Jenny en Tessa zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. 

restaurant Zeezicht uit Harlingen

Zeezicht  
Zuiderhaven 1
Harlingen

't Noorderke

Gezelligheid kent geen tijd, dat weten ze ook bij ‘t Noorderke. Voor je het weet is het alweer laat geworden, maar dat is niet erg want genieten van het leven vinden ze belangrijk. Hier zeggen ze ‘We nimme d’r nog ien en gaen dan naar hûs’. 

Er staat veel vis op de kaart zoals dorade en scholfilet, maar ook vlees zoals een goede surf & turf en rib-eye. Tsjoch! 

 

‘t Noorderke  
Noorderhaven 17
Harlingen

Zeevantyd

Harlingen is prachtig, maar wil heb je het toch liever wat tropisch, loop dan bij Zeevantyd binnen. In deze Griekse taverne kom je tot rust, want hier neem je de tijd. Geïnspireerd door het leven op Samos. 

Ze serveren hier authentieke Griekse en Mediterraanse gerechten. Wat dacht je van de proeverij van mezedes of heerlijke moussaka.

Zee van Tyd Harlingen

Zee van Tyd 
Waddenpromenade 7-3
Harlingen

Anna Casparii

Anna Casparii zit gevestigd in drie prachtige monumentale panden. Hier zit niet alleen een restaurant in, maar ook een boutiquehotel en een café. De menukaart staat vol met verfijnde gerechten, van verse zeebaars tot rib roast. In de zomer kun je heerlijk vertoeven op het terras met een geweldig uitzicht op de Noorderhaven.

restaurant anna casparii uit harlingen

Anna Casparii  
Noorderhaven 69
Harlingen

De Tjotter

Harlingen ligt aan de Waddenzee, dat betekent dat de beste vis altijd in de buurt is. De Tjotter haalt dagelijks verse vis bij de Harlinger visafslag. Het menu staat vol met vis- schaal- en schelpdieren, maar ook als je liever vlees eet staat er altijd iets lekkers bij.

Gek op oesters? De Tjotter heeft een speciale oesterbar die midden in het restaurant staat. Je kunt zo goed meekijken hoe je oesters en vis bereid worden.

De Tjotter uit Harlingen

De Tjotter
St. Jacobstraat 1-3
Harlingen 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?