Dit zijn de leukste hotspots en beste plekjes in Kampen

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Kampen heeft een waanzinnige skyline langs de IJssel. Een stadsbrug met prachtige gouden wielen, indrukwekkende poorten en een binnenstad met meer dan honderd monumenten. Deze prachtige oude Hanzestad kent dan ook een bruisende geschiedenis met een eigen vloot en vele handelaars! Wij gingen voor je op zoek naar de beste plekjes voor een hapje en een drankje. Dit zijn de beste en leukste restaurants van Kampen

De leukste cafes en beste Hotspots van Kampen

Hendrick

Op zoek naar een een frisse en inspirerende lunch of diner-plek? Hier moet je absoluut een keer naar toe! Bij Hendrick is een hippe tent, met fijne gerechten om te delen. Die kleine gerechtjes worden gemaakt met lokale en seizoensproducten, en zijn allemaal voorzien van zowél een wijn als een biersuggestie!  Niet gek, want ze delen één voordeur met Proeflokaal De Stomme van Campen. 👇

Hendrick
Oudestraat 220, Kampen
038 337 1721

Proeflokaal Stomme van Campen

Niet alleen hét proeflokaal van Kampen, maar ook zeker tot ver buiten de stad bekend als waanzinnig gastvrij bierlokaal. Op de achttien tapkranen voor iedereen wel wat lekkers – en dan zijn er nog 70 bieren op fles om van te kiezen. Lust je na een paar biertjes ook wel wat? Hier wordt je zeker niet afgescheept met een frituurhap, maar goeie burgers en ander moois!

Proeflokaal Stomme van Campen
Oudestraat 218, Kampen
038 337 1721

De Bottermarck

Heerlijk knus en intiem zaakje met een echt huiskamergevoel. Op tafel linnen en zilver, maar door de half open keuken toch een heel ‘op-visite-bij’ idee. De kaart is heel klassiek en staat bol van de coquilles, zeetong en hert.

De Bottermarck
Broederstraat 23, Kampen
038 331 9542

Ontdek Kampen tijdens de WijnSpijs Wandeling op 16 september! Klik hier voor meer info!

restaurants-kampen

restaurants-kampen
Foto’s 👆 van One Hand In My Pocket

De Vijfsprong

Verzorgde zaak met stoere aankleding waar je bijvoorbeeld komt voor koffie van Boca of een heerlijk broodje. Tip: Op het terras zit je lang in de zon en is het heerlijk mensen kijken. De (avond)kaart wisselt elke twee maanden.

De Vijfsprong
Plantage 1, Kampen
038 333 7158

🥂Het allerleukste culinaire uitje op zondag? Dé WijnSpijs Wandeling natuurlijk! Ontdek ‘m hier!

De Vier Jaargetijden

Altijd een vrolijke boel hier, met lief personeel! En de perfecte plek om eens lekker bij te kletsen met een goeie borrel. Je hebt hier prachtig uitzicht over de IJssel terwijl je geniet van een saté of andere eetcafe classics.

De Vier Jaargetijden
IJsselkade 59, Kampen
038 333 3463

One Hand In My Pocket maakte dit mooie filmpje – met de leukste tips over Kampen!

Missen we een hotspot en mag die niet ontbreken in de lijst? Laat het hieronder weten in een reactie en we gaan op onderzoek uit!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!