Restaurant Hotlist | Dit zijn de beste restaurants van de zomer van 2018

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Hot Hotlist | De beste restaurants van deze zomer

Het ene na het andere restaurant scoort belachelijk hoog in onze enquetes. Deze enquetes versturen we altijd direct na de WijnSpijs Wandelingen en worden goed ingevuld door de wandelaars. De feedback die we krijgen gebruiken we zelf in onze maandagmeeting, maar geven we ook door aan de restaurants. Voor ons een hele fijne tool dus. Natuurlijk is een WijnSpijs Wandeling geen wedstrijd, het ene restaurant vergelijken met het andere, kan af en toe hetzelfde als appels en peren zijn. Juist die diversiteit is zó ontzettend fijn. Maar elke maand zijn er wel restaurants die zó goed zijn dat ze een speciale vermelding van verdienen. Dit zijn de restaurants die jullie deze zomer fantastisch vonden.

MEI | De Portier in Nijmegen

Het team van De Portier scoort met hun passie en vakkennis elk jaar hoge ogen tijdens de WijnSpijs Wandeling in Nijmegen. En ook dit jaar is het weer raak.  Eigenaren Ruth Bisseling en Francien Streng bestieren zo’n drie jaar restaurant De Portier. Het restaurant zit in het Nijmeegs Poortwachtershuys en heeft een luxe en moderne uitstraling.

De-Portier-Kabeljauw
De-Portier-Dolle

Oostenrijkse wijnen in Nijmegen

In De Portier ligt de nadruk op kwaliteit, zowel bij de keuken als op de wijnkaart. Die wijnkaart is trouwens erg bijzonder. In de bediening lopen meerdere vinologen en er is een grote passie voor de wijnen van Oostenrijk. Deze wijnen zijn dan ook nadrukkelijk aanwezig op de wijnkaart en past volgens Francien perfect bij de keuken van De Portier.

Op 27 mei liepen er 300 food en winelovers de WijnSpijs Wandeling van Nijmegen. De combinatie van De Portier werd als beste van de hele maand bevonden. Wandelaars kregen een stukje gebakken kabeljauw, met een bonbon van asperge en morille met een meiknolsalade met zeekraal, rabarber en mintolie geserveerd. In het glas een bijzonder gastronomische Chardonnay uit 2017 van Weingut Peter Dolle, natuurlijk uit het Oostenrijkse Kamptal gebied.

De Portier 
Kelfkensbos 57
Nijmegen

 

JUNI | Southern Cross in Heemstede

In juni waren er een boel wandelingen door het land, in totaal 13 WijnSpijs Wandelingen met meer dan 60 deelnemende toprestaurants. Ook Heemstede was weer aan de beurt en dat was een hele fijne, kunnen we wel zeggen. Zowel de nummer 1 als de nummer 2 van deze maand stonden hun mannetje. Southern Cross ging er weer met de eerste plek vandoor, vorig jaar nog op de vierde plek van onze Beste WijnSpijs Restaurants Van Het Jaar!

Down Under in Heemstede

Peter en Natasja Edwards brengen de keuken van ‘Down Under’ naar Nederland. Peter is een geboren in Sydney en kwam voor de liefde naar Nederland. In 2002 openden hij en Natasja Southern Cross. Op de wijn-, en menukaart vind je het lekkerste wat Australië te bieden heeft. In een rustig en verzorgd interieur krijgen de wijn en spijs de hoofdrol. Verwacht knallende smaken en kleuren, prachtige opgemaakte borden en spot on wijnspijs combinaties van perfect getrainde bediening.

Dit hoge niveau is ook bij de WijnSpijs Wandelaars niet onopgemerkt gebleven. Op 24 juni 2018 serveerde Natasja en haar team ‘Crisp fried soft shell crab on a carrot and ginger compote, pickled baby corn, soft curry emulsion and a passionfruit dressing’ met een glas Viognier/Marsanne

Southern Cross
Zandvoortselaan 24
Heemstede

 

JULI | XO Winebar in Venlo

In de zonnigste juli ooit gemeten kon er in 8 steden gewandeld worden. Ook Venlo moest er aan geloven en dat was geen straf.

XO Winebar is de ideale plek voor een romantisch glas wijn en zeker first date materiaal! Een fijne bar met fantastische wijnen, die allemaal van een prachtig verhaal worden voorzien door de goedgeïnformeerde sommeliers.

XO winebar
XO winebar

 

Een soort Pinot Noir

Op 8 juli kregen ‘onze’ foodies een prachtig bordje voorgezet. XO Winebar serveerde gebakken kalfsoester met linguine in een saus van Parmezaan (loopt het water je niet meteen in de mond?). Erbij een Frapatto-Nerello uit Italië. Deze rode wijn wordt gemaakt van Frapatto druiven die groeien op Sicilië. De druif heeft wel wat weg van Pinot Noir – ook fijn in de zomer – door zijn soepele, zachte smaak, fruitige smaken en lage tanninegehalte. Heel fijn!

XO Winebar
Heilige Geeststraat 24
Venlo

WijnSpijs Wandelingen in augustus

Ook meelopen met de Wijn of BierSpijs Wandelingen? In augustus kun je hier gaan genieten.

(Klik hier voor de volledige agenda.)

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?