De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Ruim 25.000 wandelaars liepen in 2018 een WijnSpijs Wandeling in een van de 111 evenementen. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit meer dan 660 restaurants de beste 10 van 2018 gekozen.

Op nummer 7 | De Kazerne in Oisterwijk

Restaurant De Kazerne in Oisterwijk is open sinds juli 2017. Bart Kolentransformeerde een voormalig brandspuithuisje op het KVL terrein tot een prachtig restaurant. Het rijksmonument is omgebouwd tot een culinaire werkplaats waarbij je letterlijk in de keuken zit. Langs de gehele lengte kun je de chefs op de vingers kijken. En dat is hier behoorlijk interessant! Daarnaast werd in april 2018 De Kazerne uitgeroepen tot het beste restaurant van de maand! En nu een plekje in de top 10 van het jaar, BRAVO!

Interview met Bart

Wie ben jij?
Bart Kolen

Waar kom jij vandaan?
Goirle

Wat is je favoriete keuken en gerecht?
Er zijn veel keukens waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar als ik echt moet kiezen dan de franse boerenkeuken. Mijn favoriete gerecht: coq au vin met witlof salade en een snee goed brood.

Wat serveerde je tijdens de WijnSpijs Wandeling?
Kabeljauwwang, gekonfijt in gerookte boter met zoet zure mosseltjes en saffraan jus.

Waarom heb je daarvoor gekozen?
Dit gerecht staat voor de signatuur van de Kazerne. Wij willen gasten verrassen met minder voor de hand liggende ingrediënten en combinaties. Wij serveren echt eten, boordevol spanning en met veel diepgang in smaak.
Ik houdt niet van halve bak, gerechten moeten knallen!

Gerecht de kazerne


Hoe maak je er een topdag van? Zijn er speciale dingen die je met je team bespreekt van tevoren?

Niet speciaal, we doen altijd onze stinkende best en zijn lief voor onze gasten.

Wat maakt jouw restaurant bijzonder?
Wij hebben een toffe club mensen verzameld, waarmee wij een eigen koers varen. Wat wij doen is oprecht en er zit een hoop liefde in, dat voel en proef je.

gerecht de kazerne

Ook een avondje uit naar ‘De Kazerne’?

De Kazerne
Almijstraat 16
Oisterwijk
013 – 591 2931

Wil je een keer meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor de beschikbare steden en data!