Altijd handig om bij de hand te hebben. Een lijstje met de beste witte wijnen van Albert Heijn! 

Schreven we eerder al over de beste rode wijnen – en daar zaten echte knallers tussen – deze keer gaat het over de allerbeste en lekkerste witte wijnen voor een hele fijne prijs.

Om zo te drinken, of om bij te eten, we doen het allemaal onder een tientje! Klaar voor? Hier komen ze!

Lees ook: Wat vinden de wijnkenners van Nederland eigenlijk de allerbeste witte wijnen? 

Borrel met wijn

Lekkere wijn no. 1 | Divino Nordheim

🍇Silvaner
📍Franken, Duitsland

Deze Bocksbeutelfles was dé verrassing in de nieuwe wijngidsen. Een redelijke onbekende druivensoort, in de meest lelijke fles die je maar kunt bedenken, onder een tientje. En ja hoor, direct uitverkocht. Kom je hem ergens tegen: wil je dan voor mij nog een voorraadje inslaan?

Lekkere wijn no. 2 | Moncaro

🍇Verdicchio
📍Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italië

Misschien een beetje saai. Want deze wijn is echt al jaren de perfecte en betaalbare tafelwijn. Venkel, citrus en mineralen. 

Lekkere wijn no. 3 | Aliwen Undurraga

🍇Chardonnay
📍Central Valley, Chili

Makkelijke allemansvriend van Carlos Concha, naast wijnmaker ook fanatieke snowboarder. Zijn wijnen zijn voor mensen die niet moeilijk doen, graag buiten zijn en genieten van het leven.

Wulpse wijn met veel zacht en tropisch fruit. Kan ook goed bij wat kruidige keukens.

Wijn is direct lekkerder uit een mooi glas. Wij zijn zelf heel tevreden over deze wijnglazen. En als we echt iets bijzonders open maken dan trekken we deze wijnglazen uit de kast (veel te duur), maar waanzinnige glazen. 

Lekkere wijn no. 4 | Trio

🍇Loureiro, avesso en arinto
📍Portugal

Prachtige stevige vinho verde uit Noord Portugal. Knapperige appel en zoete citroenen. Kraakheldere wijn met stevige bite. Niet te zwaar en niet te licht, kan zo, of bij een visje. Makkelijk, en dat is in dit geval niet hetzelfde als simpel. Let wel op dat je de nieuwe jaargang koopt. Dit is geen bewaarwijn en het verschil tussen de verschillende jaren is groot.

Lekkere wijn no. 5 | Echo Indigo

🍇Colombard & Sauvignon Blanc
📍Côtes de Gascogne, Frankrijk

Deze moet je écht een keer in je mandje doen! Hij ziet er uit alsof een of andere Spaanse hippe wijnmaker ermee aan de haal is gegaan, dus je kunt ‘m ook nog goed onthouden – Echo Indigo – komt echter uit Zuidwest Frankrijk en wordt gemaakt door een coop die het heeft begrepen.

Het lichte alcoholpercentage maakt het een fijne wijn. Niet ingewikkeld, maar vrolijk en enthousiast. Sappige Colombard, met de frisheid van wat Sauvignon. Knap!

Lekkere wijn no. 6 | Grans Fassian

🍇Riesling (trocken)
📍Mosel, Duitsland

Okee, eerlijk is eerlijk: deze is echt maar nét onder een tientje. Maar deze prijswinnaar van de International Wine Challenge (Londen) en een bak sushi groot genoeg om 4 uur mee te ‘bingen’ en je kunt weer een maandje vooruit.

Lekkere wijn no. 7 | Neil Ellis - Groenekloof (ONZE FAVORIET)

🍇Sauvignon Blanc
📍Groenekloof, Zuid Afrika

Wij zijn fan van de wijnen van Neil Ellis! Waanzinnige witte wijnen komen van Elgin en Groenekloof in Zuid Afrika. Niet zo fruitig en vol, maar des te frisser en schoner.

De sauvignondruif is de specialisatie van Neil die voor inspiratie naar de Sancerre regio kijkt. Wat ons betreft de winnaar van dit lijstje beste witte wijnen van Albert Heijn, maar natuurlijk ook meteen de duurste.