Altijd handig om bij de hand te hebben. Een lijstje met de beste witte wijnen van Albert Heijn! 

Schreven we eerder al over de beste rode wijnen – en daar zaten echte knallers tussen – deze keer gaat het over de allerbeste en lekkerste witte wijnen voor een hele fijne prijs.

Om zo te drinken, of om bij te eten, we doen het allemaal onder een tientje! Klaar voor? Hier komen ze!

Borrel met wijn

Lekkere wijn no. 1 | Divino Nordheim

🍇Silvaner
📍Franken, Duitsland

Deze Bocksbeutelfles was dé verrassing in de nieuwe wijngidsen. Een redelijke onbekende druivensoort, in de meest lelijke fles die je maar kunt bedenken, onder een tientje. En ja hoor, direct uitverkocht. Kom je hem ergens tegen: wil je dan voor mij nog een voorraadje inslaan?

Lekkere wijn no. 2 | Moncaro Verdicchio Classico Superiore

🍇Verdicchio
📍Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italië

Misschien een beetje saai. Want deze wijn is echt al jaren de perfecte en betaalbare tafelwijn. Venkel, citrus en mineralen. Heerlijk bij salades en wit vlees als kip en ander gevogelte.

Lekkere wijn no. 3 | Aliwen Undurraga

🍇Chardonnay
📍Central Valley, Chili

Makkelijke allemansvriend van Carlos Concha, naast wijnmaker ook fanatieke snowboarder. Zijn wijnen zijn voor mensen die niet moeilijk doen, graag buiten zijn en genieten van het leven.

Wulpse wijn met veel zacht en tropisch fruit. Kan ook goed bij wat kruidige keukens.

Wijn is direct lekkerder uit een mooi glas. Wij zijn zelf heel tevreden over deze wijnglazen. En als we echt iets bijzonders open maken dan trekken we deze wijnglazen uit de kast (veel te duur), maar waanzinnige glazen. 

Lekkere wijn no. 4 | Casillero Del Diablo

🍇Chardonnay
📍Casablanca, Chili

Heerlijk voorbeeld van een houtgerijpte chardonnay. Zachte en mollige wijn die soepel weg drinkt en waar niemand 'nee' tegen zegt. Rond wijn die zich makkelijk combineert bij heel veel gerechten.

Lekkere wijn no. 5 | Grans Fassian

🍇Riesling (trocken)
📍Mosel, Duitsland

Okee, eerlijk is eerlijk: deze is echt maar nét onder een tientje. Maar deze prijswinnaar van de International Wine Challenge (Londen) en een bak sushi groot genoeg om 4 uur mee te ‘bingen’ en je kunt weer een maandje vooruit.

Lekkere wijn no. 6 | Neil Ellis - Groenekloof (ONZE FAVORIET)

🍇Sauvignon Blanc
📍Groenekloof, Zuid Afrika

Wij zijn fan van de wijnen van Neil Ellis! Waanzinnige witte wijnen komen van Elgin en Groenekloof in Zuid Afrika. Niet zo fruitig en vol, maar des te frisser en schoner.

De sauvignondruif is de specialisatie van Neil die voor inspiratie naar de Sancerre regio kijkt. Wat ons betreft de winnaar van dit lijstje beste witte wijnen van Albert Heijn, maar natuurlijk ook meteen de duurste.