Betuwe Grand Cru: ontdek de wijnen van de Betuwe…

Emma Wiedijk
Emma Wiedijk

De Betuwe is dé wijnregio van de Lage Landen. De Betuwe heeft namelijk een vruchtbare grond voor heerlijke wijnen en dat proef je: de Betuwse wijnen winnen jaarlijks prijzen.

Je kunt er verder ook genieten van het prachtige uitgestrekte landschap en de rijke cultuurhistorie.

De Betuwse wijnen vallen nu onder het kwaliteitsmerk Grand Cru, een in de wijnbouw gebruikt term voor ‘grote oogst’. Grand Cru is een wereldwijd bekend keurmerk voor de classificatie van de beste wijnen. De Betuwse wijnen zijn dus zeker het proeven waard! 

Benieuwd geworden naar de Betuwe? Lees dan snel verder!

Betuwe

Geniet van Wijn en Spijs

Fijnproevers, opgelet! Betuwe Grand Cru laat je kennis maken met de bijzondere wereld van de beste Betuwse wijnen. 

Daarnaast kun je er naast heerlijke Betuwse wijnen ook de meest smaakvolle gerechten proeven, bereid met de beste streekproducten. 

wijn proeven

Restaurant tip: het Huis van de Stad

In het mooiste pand in Culemborg zit het Huis van de Stad. Voor feesten, recepties en partijen ben je hier op het juiste adres. 

Drijvende krachten achter het Huis van de Stad zijn Cécile en Laurent Schandrin. Samen met hun vaste team zorgen zij ervoor dat bijzondere momenten onvergetelijk worden.

 

Naast evenementen kan je bij Het Huis van de Stad ook heerlijk eten. Vanaf 8 personen kan je hier genieten van een privé-diner. Een unieke ervaring! Dit moet je wel van te voren reserveren, dit kan via hun website. 

Het Huis van de Stad

Bij het Huis van de Stad heb je gegarandeerd een onvergetelijke avond. Meer weten? Bekijk hem hier in de restaurantgids! 

Ontdek het beste van de Betuwe

In de Betuwe beleef je wijn op hoog niveau. Je ontdekt er de wijngaarden, wijnhuizen en wijnkelders van de Betuwe. 

Er is een grote variatie aan routes door het prachtige landschap langs de kronkelende rivier om te ontdekken, te voet of op de fiets. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

betuwe

Beleef evenementen

Er valt ook van alles te beleven in de Betuwe. Je kunt er film- of theateravonden bezoeken, creatieve workshops volgen en het jaarlijkse fruitcorso bijwonen, waar de fruitoogst van de Betuwe in het zonnetje wordt gezet.

Ook voor cultuursnuivers is de Betuwe the place to be. Je kan er karakteristieke dorpjes bezoeken en zijn er talloze historische forten en kastelen te zien.

mensen op fiets

Overnachten in de Betuwe

Omdat er veel zo veel te ontdekken valt in de Betuwe, is een bezoek van één dag erg kort. Gelukkig is er een breed aanbod aan plekken om te overnachten.

Je kunt er verblijven in een luxe hotel, een fijn vakantiehuis, of een gezellige Bed and Breakfast. Er is ook een camping waar je kunt kamperen in een tent of camper. Maak er een mooi uitje van! 

 

mensen op terras
Summary
Betuwe Grand Cru: ontdek de wijnen van de Betuwe!
Article Name
Betuwe Grand Cru: ontdek de wijnen van de Betuwe!
Description
De Betuwe is dé wijnregio van de Lage Landen. De Betuwse wijnen winnen jaarlijks prijzen. Lees hier wat je allemaal kunt ontdekken in de Betuwe!
Author
Publisher Name
WijnSpijs
Publisher Logo
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?