De Betuwe is dé wijnregio van de Lage Landen. De Betuwe heeft namelijk een vruchtbare grond voor heerlijke wijnen en dat proef je: de Betuwse wijnen winnen jaarlijks prijzen.

Je kunt er verder ook genieten van het prachtige uitgestrekte landschap en de rijke cultuurhistorie.

De Betuwse wijnen vallen nu onder het kwaliteitsmerk Grand Cru, een in de wijnbouw gebruikt term voor ‘grote oogst’. Grand Cru is een wereldwijd bekend keurmerk voor de classificatie van de beste wijnen. De Betuwse wijnen zijn dus zeker het proeven waard! 

Benieuwd geworden naar de Betuwe? Lees dan snel verder!

Geniet van Wijn en Spijs

Fijnproevers, opgelet! Betuwe Grand Cru laat je kennis maken met de bijzondere wereld van de beste Betuwse wijnen. 

Daarnaast kun je er naast heerlijke Betuwse wijnen ook de meest smaakvolle gerechten proeven, bereid met de beste streekproducten. 

Betuwe grand cru proeven

Restaurant tip: het Huis van de Stad

In het mooiste pand in Culemborg zit het Huis van de Stad. Voor feesten, recepties en partijen ben je hier op het juiste adres. 

Drijvende krachten achter het Huis van de Stad zijn Cécile en Laurent Schandrin. Samen met hun vaste team zorgen zij ervoor dat bijzondere momenten onvergetelijk worden.

Naast evenementen kan je bij Het Huis van de Stad ook heerlijk eten. Vanaf 8 personen kan je hier genieten van een privé-diner. Een unieke ervaring! Dit moet je wel van te voren reserveren, dit kan via hun website. 

Het huis van de stad

Bij het Huis van de Stad heb je gegarandeerd een onvergetelijke avond. Meer weten? Bekijk hem hier in de restaurantgids! 

Ontdek het beste van de Betuwe

In de Betuwe beleef je wijn op hoog niveau. Je ontdekt er de wijngaarden, wijnhuizen en wijnkelders van de Betuwe. 

Er is een grote variatie aan routes door het prachtige landschap langs de kronkelende rivier om te ontdekken, te voet of op de fiets. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

auto op de Betuwe

Beleef evenementen

Er valt ook van alles te beleven in de Betuwe. Je kunt er film- of theateravonden bezoeken, creatieve workshops volgen en het jaarlijkse fruitcorso bijwonen, waar de fruitoogst van de Betuwe in het zonnetje wordt gezet.

Ook voor cultuursnuivers is de Betuwe the place to be. Je kan er karakteristieke dorpjes bezoeken en zijn er talloze historische forten en kastelen te zien.

Fietsers op de Betuwe

Overnachten in de Betuwe

Omdat er veel zo veel te ontdekken valt in de Betuwe, is een bezoek van één dag erg kort. Gelukkig is er een breed aanbod aan plekken om te overnachten.

Je kunt er verblijven in een luxe hotel, een fijn vakantiehuis, of een gezellige Bed and Breakfast. Er is ook een camping waar je kunt kamperen in een tent of camper. Maak er een mooi uitje van! 

Overnachten op de Betuwe