Bibimbap is een klassiek Koreaanse gerecht uit een stenen bowl, de dolsot. De bibimbap is gevuld met witte rijst en verschillende soorten groente, vlees en ei.
Wat een bibimbap zo lekker en bijzonder maakt is onder meer de gojuchang, een gefermenteerde chili pasta uit de Koreaanse keuken. Deze pasta is heerlijk umami, zoet en vooral pittig tegelijk. Daarnaast combineert dit gerecht een heel spectrum aan structuur, kleuren en smaken.
Bij voorkeur zijn de groenten, rijst en zelfs de dolsot waarin je de bibimbap serveert goed heet. Je smeert de dolsot in met sesamolie en daarna wordt hij met vulling en al verhit. De rijst onderin krijgt een krokant laagje dat onweerstaanbaar is. Net zoals tahdig in de Iraanse keuken.
Officieel serveer je de bibimbap met een rauw eitje in het midden. Door de warmte gaart het ei als je de bowl door elkaar roert. Als je dit toch een beetje spannend vindt kun je natuurlijk ook gewoon een eitje bakken.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten