De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 steden. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit bijna 500 restaurant de beste 10 restaurants van 2017 gekozen.

Op nummer 6 | Bickers aan de werf in Amsterdam

Gastvrouw/eigenaar Daniëlle van IJken (54), geboren en getogen in Wormerveer, heeft tijdens de allereerste WijnSpijs Wandeling aan ‘t IJ behoorlijk indruk gemaakt! Stuk voor stuk waren de wandelaars gecharmeerd van zoveel oprechte gastvrijheid, betrokkenheid en speciale aandacht. In combinatie met de fantastische wijnspijs combinatie uit de keuken van haar Raymond en als geheime wapen de bubbels en een sommelier van het Indiase wijnhuis Sula (in sari!) eindigen ze op een prachtige zesde plek in onze WijnSpijs Restaurant van het Jaar!

Bickers’ WijnSpijs Combinatie

🍴 Zachte rode curry gemaakt van zoete aardappel, terong en lime leaves met noedels.
🍷 Sula Brut, een mousserende wijn uit India. Deze wijn wordt gemaakt van blauwe druiven (onder andere Pinot Noir) en volgens de Methode Traditionelle, dezelfde methode die men in de Champagne gebruikt om mousserende wijnen te maken.

Iets nieuws

Bickers aan de Werf koos voor deze combi om gasten eens kennis te laten maken met iets nieuws. Verder nemen ze vooraf bij de koffie (espresso of ristretto voor Danielle) de dag door met het kleine en gemotiveerde team. ‘We betrekken iedereen erbij, ook wat gerechten en wijn betreft, ze hebben allemaal alles geproefd en weten daarom precies waar ze het over hebben met gasten tijdens de WijnSpijs Wandeling.’

Wil je ook meelopen met een WijnSpijs Wandeling in Amsterdam? Klik hier voor onze leukste culinaire wandeling in de hoofdstad! 

Daniëlle en Raymond eten zelf graag bij Rijssel (Amsterdam) of Boreas (Heeze) maar de lekkerste wijnspijs combinatie ooit aten ze NOMA in Kopenhagen: Zeeduivel lever met een Chardonnay van de natuurlijke wijnmaker Julien Guillot Cruzilles uit Macon.

Bickers aan de Werf
Bickerswerf 2
Amsterdam
020 320 2951