De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland | Bickers aan de werf

Laura Lemmers
Laura Lemmers

De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 steden. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit bijna 500 restaurant de beste 10 restaurants van 2017 gekozen.

Op nummer 6 | Bickers aan de werf in Amsterdam

Gastvrouw/eigenaar Daniëlle van IJken (54), geboren en getogen in Wormerveer, heeft tijdens de allereerste WijnSpijs Wandeling aan ‘t IJ behoorlijk indruk gemaakt! Stuk voor stuk waren de wandelaars gecharmeerd van zoveel oprechte gastvrijheid, betrokkenheid en speciale aandacht. In combinatie met de fantastische wijnspijs combinatie uit de keuken van haar Raymond en als geheime wapen de bubbels en een sommelier van het Indiase wijnhuis Sula (in sari!) eindigen ze op een prachtige zesde plek in onze WijnSpijs Restaurant van het Jaar!

wijnspijs-restaurants-van-het-jaar-2018

Bickers aan de Werf | comfort aan de kade

Bickers aan de Werf is een prachtig gelegen restaurant aan de jachthaven van de Westerdok. Zoals je hebt kunnen lezen hebben ze aan Daniëlle zelf een behoorlijke USP. Maar ook het uitzicht is om enorm vrolijk over te worden. In dit originele en eigentijdse restaurant eet je comfortfood van het hoogste niveau. Ga voor rendang van Black Angus, verantwoorde eendenlever met brioche of voor ‘de lekkerste curry die ik ooit at’, zoals het winnende WijnSpijs gerechtje door onze eigen Nathalie ook wel wordt genoemd.

Bickers’ WijnSpijs Combinatie

🍴 Zachte rode curry gemaakt van zoete aardappel, terong en lime leaves met noedels.
🍷 Sula Brut, een mousserende wijn uit India. Deze wijn wordt gemaakt van blauwe druiven (onder andere Pinot Noir) en volgens de Methode Traditionelle, dezelfde methode die men in de Champagne gebruikt om mousserende wijnen te maken.

Iets nieuws

Bickers aan de Werf koos voor deze combi om gasten eens kennis te laten maken met iets nieuws. Verder nemen ze vooraf bij de koffie (espresso of ristretto voor Danielle) de dag door met het kleine en gemotiveerde team. ‘We betrekken iedereen erbij, ook wat gerechten en wijn betreft, ze hebben allemaal alles geproefd en weten daarom precies waar ze het over hebben met gasten tijdens de WijnSpijs Wandeling.’

Wil je ook meelopen met een WijnSpijs Wandeling in Amsterdam? Klik hier voor onze leukste culinaire wandeling in de hoofdstad! 

Daniëlle en Raymond eten zelf graag bij Rijssel (Amsterdam) of Boreas (Heeze) maar de lekkerste wijnspijs combinatie ooit aten ze NOMA in Kopenhagen: Zeeduivel lever met een Chardonnay van de natuurlijke wijnmaker Julien Guillot Cruzilles uit Macon.

Bickers aan de Werf
Bickerswerf 2
Amsterdam
020 320 2951

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?