Sneak Peak: Dit zijn de combi’s tijdens BierSpijs Wandeling Breda

De BierSpijs Wandelingen in Breda en Amsterdam komen er weer aan. Zes toprestaurants en biercafes laten zien, hoe cool bier en spijs samengaan. Hieronder vast een voorproefje van de restaurants in bierstad Breda.

Brouwhuis Beers & Barrels

Dit waanzinnige brouwhuis zit ook in Utrecht (2 x maar liefst), maar deze vestiging is net nieuw. Breda is er blij mee en terecht: wat een mooie plek. Je tapt je biertje hier zelf aan de tap tables en betaalt per kilo. Hoe leuk is dat op jouw volgende borrel!?

Brooklyn Sorachi Saison ➕ Sliders Smoked Brisket

Tijdens de BierSpijs Wandeling krijg je een biertje uit een grote fles; de Brooklyn Sorachi Ace Saison. Dit ongefilterde boerenbier wordt gemaakt met de Sorachi Ace Hop, een hopsoort die in Japan is ontwikkeld. Deze hopsoort zorgt voor kruidige aroma’s en een frisse smaak met wat citroengras. Jum!

Dit bier laat je mond tintelen en is een koning bij vleesgerechten: De chef van Beers & Barrels wil alles laten proeven en serveert daarom twee mini sliders. Een slider met Smoked Brisket & Zwarte Peperjus; megarijk en maar liefst 12 uur in de smoker gegaard! Op de tweede mini slider de beroemde Truffelburger van Angus Beef, gesmolten Emmentaler, gekarameliseerde ui en little gem maken het af.

Beers&barrels-BredaBeer & Barrels
Ceresstraat 15 A1
4811 CA BREDA


Zeezicht

Zeezicht staat bij bierliefhebbers bekend om hun prachtige collectie. Maar liefst 22 wisseltaps en 8 ‘vaste’ bieren uit de kraan. Verder veel eigen import. De selectie is fantastisch. Zeezicht staat aan de wieg van vele Bredaase bierfestivals en kon niet ontbreken in dit lijstje.

Brewdog Punk IPA ➕ Thaise Mosselen

Op het menu tijdens de BierSpijs Wandeling staat deze sappige combi. Kon natuurlijk ook niet anders! Zeezicht is namelijk exclusieve BrewDog dealer in Zuidwest Nederland en hier kun je lid worden van een heuse Dogclub! De Punk IPA is goudgeel van kleur en de tropische fruitsoorten, als mango en ananas, knallen uit je glas! In de afdronk die echte IPA-bittere-spierballen. Een topcombi met de mosselen! In de wok verder chili, gember, sereh, koriander voor een fris, pittig, tropisch feestje!

Zeezicht-BREDA Zeezicht 
Ridderstraat 1
4811 JA BREDA


Genoeg gelezen? Ga mee BierSpijs Wandelen in Breda! Koop hier je kaarten!

Lees ook | 5 Dingen die je zeker kunt verwachten tijdens een BierSpijs Wandeling 

Of ga mee naar Amsterdam!🔥


De Colonie

Midden op het prachtige plein vind je deze sympathieke en ouderwets gezellige plek. De goedlachse en snelle bediening voorziet je van allerlei lekkers – specialiteiten zijn de tomahawk steak en de mooi bieren – terwijl jij geniet van het uitzicht op de Grote Kerk.

La Chouffe ➕ Rib Roast

Het gastvrije team van De Colonie serveert de beroemde La Chouffe, een ongefilterd Belgisch Blond bier. Fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak, is dit een echte crowdpleaser waar menig bierdrinker een rondje voor omfietst. Erbij komt een slowcooked rib roast met madeirasaus en cajunkruiden. Genieten maar!


De Colonie 
Grote Markt 26
4811 XR BREDA 


Corenmaet

Hier aan de Havermarkt, het zonnigste plein van Breda, ben je aan het juiste adres bij de Corenmaet. Of je nu komt lunchen, dineren of alleen een biertje wilt, je bent net zo welkom.

Gamba ceviche ➕ Leffe Blond

De ‘maeten’ serveren ceviche van gamba’s aan een spies. De gamba’s worden gegaard in de typische zure dressing van sinaasappel en citroen, waardoor ze perfect combineren met Leffe Blond! Dit zachte en subtiele blonde bier heeft een kleine bittere toets en fruitige tonen van (daar-is-die-weer) sinaasappel.

foto van Café Corenmaet.Corenmaet
Havermarkt 1
4811 WG Breda 


Publieke Werken

Publieke Werken is al 20 jaar een plek waar alle speciaalbier drinkers graag komen. Op de kaart vind je bij alle gerechten een bijpassende bier suggestie. Fijn!

Jopen Malle Babbe ➕ Makreel

Bier van Nederlandse bodem, gebrouwen in Haarlem: Jopen Malle Babe. Deze Weizen 2.0 wordt gemaakt met toevoeging van Saphyr gist en krijgt daardoor een fris aroma van banaan, een gewenste verschijning op een zomerse dag! Erbij zomerse en frisse salade van gerookte makreel, met rode ui, verse munt en komkommer.

Publieke Werken
De Colonie 
St. Annastraat 12
4811 XK BREDA 

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email