Klassieker bietencarpaccio met geitenkaas en munt [recept]

Bietencarpaccio is een nieuwe klassieker die je niet meer weg kunt denken. Ik ben er ook echt dol op. De bieten versie van de klassieke carpaccio is dan ook op alle fronten zeer geslaagd. 

We vinken af. Gezond, makkelijk voor te bereiden, iedereen vind het lekker, vegetarisch, prachtig om te zien én kan niet mislukken. Laat die kerst maar komen. 

Bietencarpaccio

Dit voorgerecht past natuurlijk perfect bij het kerstdiner.
Meer inspiratie voor kerstige voorgerecht vind je hier! 

Carpaccio van rode biet

Voorgerecht 4 personen | 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 rode bieten (voorgekookt)
  • 25 g pijnboompitten
  • 40 g rucola
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • 15 g verse muntblaadjes
  • Eventueel een eetbare bloem ter decoratie

     

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie 
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • Zout en peper

Aan de slag!

Snijd de bieten met een mandoline of kaasschaaf in zo dun mogelijke plakjes. Rooster de pijnboompitten in een pan. Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Leg de plakjes rode biet als carpaccio op de borden. Strooi de rucola in het midden van het bord. Verdeel de verkruimelde geitenkaas, pijnboompitten en muntblaadjes eromheen. Besprenkel de borden daarna met de dressing en leg er, om het helemaal af te maken, een eetbare bloem op.

Wijn bij bietencarpaccio 

Bij een gerecht met bietjes neig ik nogal snel naar vriendelijke en lichte rode wijnen.

De aardse tonen van biet komen mooi overeen met een vrolijke pinot noir. En ook een gamay, misschien uit de Beaujolais, smaakt hier goed bij. Kies een rode wijn met een lichte body en voldoende zuren om te matchen met de kaas en de mosterd. En zet de wijn goed koud. Echt even in de koelkast. Zo worden de frisse tonen uitgelicht. 

Rode wijn

Koken voor dummies

Niet roken maar koken bookcover

‘Niet roken maar koken’ staat vol fantastische gerechten voor de iets minder ervaren keukenprins(es). Die bieten carpaccio was supermakkelijk, toch!? 

In dit boek staan 14 diners die iedereen kan maken. Pauline en Wanda, beide onverschrokken longarts van beroep, en lijdend aan ‘kookangst’ zijn alle dilemma’s al tegen gekomen. Dus die zijn al uit de weg! Voor wie ook leidt aan kookangst, is dit een handig boekje. 

En nog een mooie bonus, de opbrengsten van ‘Niet Roken Maar Koken’ gaan allemaal naar Stichting Rookpreventie Jeugd!

Koop ‘Niet roken maar koken’ hier op bol.com

Niet roken maar koken

Auteur | Pauline Dekker & Wanda de Kanter

Uitgever | Lemniscaat

Omvang | 152 pagina’s

ISBN | 9789047711933

Prijs | €19,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Carpaccio van rode biet
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email