Bietencarpaccio is een nieuwe klassieker die je niet meer weg kunt denken. Ik ben er ook echt dol op. De bieten versie van de klassieke carpaccio is dan ook op alle fronten zeer geslaagd. 

Rode bietencarpaccio

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

15

minutes

We vinken af: deze bietencarpaccio is gezond, makkelijk voor te bereiden, iedereen vind het lekker, vegetarisch, prachtig om te zien én kan niet mislukken. Ook een goed voorgerecht voor de kerstdagen, laat die kerst maar komen!

Ingrediënten

  • 4 4 rode bieten (voorgekookt)

  • 25 gram 25 pijnboompitten

  • 40 gram 40 rucola

  • 100 gram 100 geitenkaas, verkruimeld

  • 15 gram 15 verse muntblaadjes

  • Eventueel een eetbare bloem ter decoratie

  • Voor de dressing
  • 3 el 3 olijfolie 

  • 2 el 2  balsamicoazijn

  • 2 tl 2 mosterd

  • 1 tl 1 honing

  • Zout en peper

Bereiding

  • Snijd de bieten met een mandoline of kaasschaaf in zo dun mogelijke plakjes. Rooster de pijnboompitten in een pan.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Leg de plakjes rode biet als carpaccio op de borden.
  • Strooi de rucola in het midden van het bord. Verdeel de verkruimelde geitenkaas, pijnboompitten en muntblaadjes eromheen.
  • Besprenkel de borden daarna met de dressing en leg er, om het helemaal af te maken, een eetbare bloem op.

Tips

  • Wijn bij bietencarpaccio | Bij een gerecht met bietjes neig ik nogal snel naar vriendelijke en lichte rode wijnen. De aardse tonen van biet komen mooi overeen met een vrolijke pinot noir. En ook een gamay, misschien uit de Beaujolais, smaakt hier goed bij. Kies een rode wijn met een lichte body en voldoende zuren om te matchen met de kaas en de mosterd. En zet de wijn goed koud. Echt even in de koelkast. Zo worden de frisse tonen uitgelicht. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

'Niet roken maar koken' van Pauline & Wanda

Niet roken maar koken kookboek

Niet roken maar koken

  • Auteur | Pauline Dekker & Wanda de Kanter
  • Uitgever | Lemniscaat
  • Omvang | 152 pagina’s
  • ISBN | 9789047711933
  • Prijs | €19,95

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten